Спират водоподаването към Шумен на 17 януари заради голям ремонт

https://www.24chasa.bg/region/article/8045447 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Заради неотложни ремонти по довеждащия водопровод от язовир "Тича" на 17 януари ще бъде спряно водоподаването към Шумен за срок до 36 часа. Това бе решено по време на среща в сградата на Областна администрация - Шумен, на която присъстваха областните управители, кметовете и шефовете на ВиК в Шумен и Търговище, предава БТА.

По време на срещата бе решено водоподаването да бъде преустановено през почивните дни, за да не се затруднява работата на учреждения, предприятия, учебни заведения и детски градини.

"Авариите ще бъдат отстранявани на 17, 18 и 19 януари. Спирането на водата започва от четвъртък през нощта до петък сутринта", обобщи областният управител на Шумен проф.Стефан Желев.

Управителят на "Водоснабдяване и канализация Шумен" - ООД Илиян Илиев посочи, че по трасето на водопровода към областния град са набелязани 20 аварии, които ще се отстраняват съвместно с екипи на ВиК дружествата в Шумен и Търговище.

По време на заседанието стана ясно, че работата на лечебните заведения по време на спирането на водата, ще бъде обезпечено.

Изпълнителният директор на МБАЛ-Шумен Димитър Костов посочи, че болницата има резервоар, чийто капацитет стига за 4 дни безводие.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал