Пожар остави без дом жена и болната й дъщеря в Шумен

https://www.24chasa.bg/region/article/8046498 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Жена, която се грижи за болното си дете остана без дом заради пожар. Тя и дъщеря й живеят в една стая с възрастна баба, за да могат да се справят през зимата.

Със спестените си пари и помощ от цялото село майката е успяла да покрие унищожения покрив на дома си, но се надява да успее да сложи прозорци, за да се върне в него.

Стара кирпичена постройка приютява три поколения от жените Мехмедалиеви. Севджан, нейната майка и дъщеря й, разказа "Канал 3".

Заради малката, няма как – само за нея създавам условия за живот, казва Севджан Мехмедалиева.

Севджан Мехмедалиева е личен асистент на своята дъщеря Хюлия, която страда от психично разстройство и мускулна атрофия. Поредният удар за тях идва през средата на ноември, когато в дома им в село Браничево избухва пожар.

Огънят падаше ей от тука, таванът беше с фазер, оттук падаше огънят, пламъци... Грабнах детето на гръб и на инвалидната количка и на улицата, разказва Севджан.

Огънят обхваща бързо старата сграда заедно с покъщнината. Там е и шевната машина на Севджан, с която тя успява да припечелва допълнително.

Сега сме на 8 часа – 460, пак е нещо. Тъкмо щях да започна да живея добре, колкото и да е, допълва Севджан.

С пари от роднини и помощта на хора от селото и кметството Севджан успяла да закърпи покрива на къщата. Но средствата свършили дотам. Сега успява да изкара месеца с вересии в местния магазин. И не престава да си мечтае за своя дом.

Дано поне прозорци да имаме, викам – лека полека, ще започна.

В двора си Севджан има градина. Ползва я както за зимнина, така и за терапия за дъщеря си Хюлия.

Трябва да успея, за да мога да се грижа за нея. Аз съм уморена, много уморена – безсънни нощи, сама за нея се грижа, казва Севджан. А надеждата за завръщането си поне засега Севджан вижда в помощта от добри хора.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца