Предложения за носителя на Националната литературна награда "Пеньо Пенев" приема община Димитровград

https://www.24chasa.bg/region/article/8046562 www.24chasa.bg

Отличието се присъжда еднократно, на български творци за високи творчески постижения и принос в развитието на българската поезия и се връчва веднъж на две години, в рамките на Дните на поезията "Пеньо Пенев", които се провеждат по повод рождения ден на поета - 7 май. Наградата може да се присъжда и посмъртно.

Предложения могат да правят обществени организации и творчески формирования; инициативни граждански комитети със състав не по-малко от 30 души, формирани чрез съответна подписка; неправителствени организации и сдружения, работещи в областта на културата; културни институции, както и кметът на община Димитровград и председателят на Общинския съвет.

Предложение за награждаване не може да се прави от самите кандидати за наградата. Аргументираните предложения за наградите се подават писмено в рамките на 2 машинописни страници в деловодството на Общинска администрация – Димитровград, бул. „Г. С. Раковски” 15, до 20 февруари 2020г.

Предложенията се подават лично или по пощата (важи датата от пощенското клеймо). Не се приемат предложения, постъпили по и-мейл. За допълнителна информация, тел. 0391/68282 или 0391/60968. Носителят на Националната литературна награда „Пеньо Пенев” се определя от 7-членна комисия, която се назначава със заповед на Кмета на Община Димитровград.

Предложеният от комисията лауреат се утвърждава с решение на Общински съвет – Димитровград. Националната награда „Пеньо Пенев“ се връчва от Кмета на Община Димитровград на официална церемония по време на Дните на поезията (27 април – 8 май 2020г.), като лауреата получава диплом, пластичен знак и парична награда.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мащабна акция на полицията в София за контрол на спазването на мерките за извънредното положение заради разпространението на коронавируса, предаде националното радио. Към 21 часа са спецчсти на полиция и жандармерия бликираха столичните ромски гета в кварталите - "Христо Ботев", "Факултето" и част от "Орландовци" Изграждат се

Места за оставяне на храна за нуждаещи се появиха и по дърветата в морската столица Варна. Благородната инициатива, която вече подеха няколко града продължава да набира все повече последователи навсякъде в странaта. Снимка: Facebook / Забелязно във

Въпреки всички призиви на Националния оперативен щаб за борба с Коронавируса за спазване на социална дистанция непрекъснато се публикуват снимки показващи струпвания на хора, които се събират против всички предписания. Учениците се оказват една от най-проблемните групи, които системно нарушват всички противоепидемичните мерки