Предложения за носителя на Националната литературна награда "Пеньо Пенев" приема община Димитровград

https://www.24chasa.bg/region/article/8046562 www.24chasa.bg

Отличието се присъжда еднократно, на български творци за високи творчески постижения и принос в развитието на българската поезия и се връчва веднъж на две години, в рамките на Дните на поезията "Пеньо Пенев", които се провеждат по повод рождения ден на поета - 7 май. Наградата може да се присъжда и посмъртно.

Предложения могат да правят обществени организации и творчески формирования; инициативни граждански комитети със състав не по-малко от 30 души, формирани чрез съответна подписка; неправителствени организации и сдружения, работещи в областта на културата; културни институции, както и кметът на община Димитровград и председателят на Общинския съвет.

Предложение за награждаване не може да се прави от самите кандидати за наградата. Аргументираните предложения за наградите се подават писмено в рамките на 2 машинописни страници в деловодството на Общинска администрация – Димитровград, бул. „Г. С. Раковски” 15, до 20 февруари 2020г.

Предложенията се подават лично или по пощата (важи датата от пощенското клеймо). Не се приемат предложения, постъпили по и-мейл. За допълнителна информация, тел. 0391/68282 или 0391/60968. Носителят на Националната литературна награда „Пеньо Пенев” се определя от 7-членна комисия, която се назначава със заповед на Кмета на Община Димитровград.

Предложеният от комисията лауреат се утвърждава с решение на Общински съвет – Димитровград. Националната награда „Пеньо Пенев“ се връчва от Кмета на Община Димитровград на официална церемония по време на Дните на поезията (27 април – 8 май 2020г.), като лауреата получава диплом, пластичен знак и парична награда.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мнозинството от феновете на "Левски" подкрепят сегашното ръководство на клуба начело с Васил Божков. Това стана ясно след срещата на техни представители с премиера Бойко Борисов и министрите Красен Кралев и Владислав Горанов. Привържениците не бранят корпоративни интереси. Тях ги интересува бъдещето на любимия отбор

Камери са заснели измамницата, представила се за имотната Люба Коева, за да изтегли над половин милион лева от сметката на мъртвата пенсионерка! Това разкриха разследващи пред "България Днес" по повод ареста на имотните измамници, женели се за мъртъвци. Авоарите на Люба включвали около един милион лева, апартамент на столичния бул

Ванга ще помага на играчите на "Левски" да счупят прокобата над тима. Вече 10 години "сините" не са спечелили нито един трофей. За да счупят каръка, играчите на Петър Хубчев решиха да потърсят помощ от пророчицата. Те посетиха храма на Ванга на Рупите в сряда следобед. Футболистите използваха почивния си полуден на лагера в Сандански