1000 лева глоба за адвокатка по делото за хашиша, открит в Мировяне

https://www.24chasa.bg/novini/article/8051358 www.24chasa.bg
Пакетите с хашиш са прехвърлени в открито море от дървен кораб на "Оушън лайън"

Глоба от 1000 лв. бе наложена на адвокатка, която повече от 4 г. защитава трима от 8-те подсъдими по делото за трафик на 14,5 тона хашиш с кораба "Оушън Лайън" през 2012 г.

Санкцията бе наложена, тъй като тя не се яви на заседание в спецсъда. "Адвокатката не е посочила уважителна причина за неявяването си", мотивира се съдът.

Глобата може да се обжалва пред апелативния специализиран съд и да бъде отменена, ако юристката представи документи или други доказателства, че е била възпрепятствана да присъства по служебни или лични причини.

Част от подсъдимите се отказват от досегашната си защита, стана ясно в съда, който отложи делото. До следващото заседание на 6 февруари те могат да ангажират нови адвокати. Има и друга възможност - да подадат молби за назначаване на служебни защитници.  

Делото е в спецсъда от есента на 2015 г. Хашишът пристига от Мароко на бургаското пристанище през юни 2012, а после е откаран с камиони в софийското с. Мировяне. Трафикът е разкрит, след като част от пакетите са открити в автомобил на видинския ферибот на път за Белгия.

Първоначално подсъдимите бяха 10 души, но двама от тях вече не са между живите. Единият Борислав Петков - Бобъра, бе убит на 11 февруари 2017 г., а другият почина от тежко заболяване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца