Изчезналата Калина открита мъртва на Витоша. Основната версия е самоубийство (Обзор)

https://www.24chasa.bg/region/article/8063974 www.24chasa.bg
Калина оставила колата в "Драгалевци"

Труп на млада жена е открит в неделя по обед на Витоша. Според източници от МВР безжизненото тяло е на изчезналата в края на миналата година Калина Петрова.

Тя бе обявена за издирване на 31 декември, след като нейни близки съобщили, че не се прибрала.

33-годишната Калина е намерена в неделя по обед
33-годишната Калина е намерена в неделя по обед

Тялото на 33-годишната Калина е било намерено в подножието на хижа “Алеко”. По него нямало следи от насилие или от падане и затова на този етап криминалистите отхвърлят хипотезата за убийство. Основната версия, която ще се разследва, е, че момичето е посегнало на живота си като се е нагълтало с хапчета. Това обаче тепърва трябва да се потвърди с експертизи. Ще бъде назначена и аутопсия.

Не е известно Калина да е оставила бележка или предсмъртно писмо.

За последно тя е била забелязана около 13,30 ч на 31 декември в кв. “Яворов”. Карала автомобил “Шкода Октавия” с жълтопясъчен цвят. Дни след изчезването ѝ автомобилът бе намерен в кв. “Драгалевци”. Той бил паркиран на ул. “Генерал Ковачев”.

Наблизо имало пътека към връх Алеко.

В издирването на Калина освен полицията се включиха нейни приятели, организирани в планински отряди.

Предстоят разпити на свидетели, за да се установи какво е правила Калина в последните дни от живота си и дали е била в депресия. Младата жена живеела с майка си. Грижела се сама за 12-месечно бебе. Имала и сестра.

Преди да тръгне с шкодата, тя не взела нито пари, нито документи. Близките ѝ не разбрали къде отива. Излязла с вишневочервено яке, дори не взела шофьорската книжка. Предполага се, че колата е паркирана в “Драгалевци” на 31 декември следобед. Намерена е в средата на миналата седмица от мъж, който на няколко пъти минал покрай нея и забелязал, че не е местена. В купето е открита раница с лични вещи. Те и автомобилът са иззети като веществени доказателства.

Колежка на Калина твърдяла, че напоследък тя се чувствала сама. Нейна приятелка пък написа във фейсбук, докато я търсеха, че изчезването на Калина ѝ припомня “колко страшна е депресията и липсата на морална подкрепа от близките”. Калина била от Димитровград, но работела в София.

От МВР вчера не съобщиха дали е намерен неин телефон и до кого е било последното обаждане.