Продължава съдебното дирене срещу бившия шеф на ВиК - Добрич

https://www.24chasa.bg/region/article/8066561 www.24chasa.bg

В Районния съд в Добрич започна административно наказателно дело, образувано по постановление на Районна прокуратура - Добрич, с което е направено предложение за освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание на Тодор Гикински - временно отстранения от длъжност изпълнителен директор на „ВиК Добрич“АД.

Той е обвинен за това, че от 10 до 14 февруари 2019 г. в село Батово, в района на помпена станция Батово 2, в качеството си на изпълнителен директор на „Водоснабдяване и канализация Добрич“АД, чрез посредственото извършителство на трети лица - работници и служители във фирмата, в нарушение на разпоредби от Закона за водите, е изградил съоръжение за водоползване от река Батовска. Изграден бил земнонасипен бараж /бент/ за водохващане на водата от притока на река Батовска и отвеждането й по изграден гравитачен водопровод от ПВЦ тръби с обща дължина 172 м. до черпателния водоем.

Във внесеното постановление се цитира заключението на изготвена в хода на досъдебното производство експертиза, според което предназначението на изграденото съоръжение било водовземане от повърхностни води за питейно-битово водоснабдяване, с цел икономия на електроенергия при експлоатацията на помпена станция „Батово-2“.

След като изслуша становищата на страните, при съвещанието си съдът намери, че обстоятелствата по делото не са достатъчно изяснени, поради което определи съдебното следствие да бъде възобновено.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 17 февруари 2020 г.,за когато са призовани за разпит трима свидетели.

В Районен съд - Добрич се проведе заседание по Административно наказателно дело № 1557/2019 година.

Делото е образувано по постановление на Районна прокуратура - Добрич, с което е направено предложение за освобождаване от наказателната отговорност с налагане на административно наказание на изпълнителния директор на „ВиК Добрич“АД.

Той е обвинен за това, че през периода от 10.02.2019г. до 14.02.2019г. в с.Батово, обл.Добрич, в качеството си на изпълнителен директор на акционерното дружество, чрез посредственото извършителство на трети лица - работници и служители във фирмата, в нарушение на разпоредби от Закона за водите, изградил съоръжение за водоползване от река Батовска.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца

Тузар с лъскава лимузина го раздава футболистът на ЦСКА Кристиян Малинов, видя "България Днес". Странно защо играчът шофираше своя баварец с ушанка на главата. Дали се крие от някой, студено ли му е или е някаква своего рода мода - само той си знае. След дербито с "Левски" играчът на сините Симеон Cлaвчeв пуcнa cнимкa от мача

Кримигероят Божидар Кузманов, познат като Божо Кравата, явно не се страхува от отмъщение от Митьо Очите и броди безстрашно из столичните булеварди. Припомняме, че Кравата е подсъдим за стрелбата в ресторант в Слънчев бряг преди 2 години, където по същото време се е намирал и Очите. Двамата са смъртни врагове