Масови проверки се извършват в горските и ловни стопанства

https://www.24chasa.bg/region/article/8070430 www.24chasa.bg

1893 са проверките през миналата седмица на територията на Североизточното държавно предприятие – съобщават оттам. Задържани са автомобил, четири моторни триона, пет каруци и близо 30 кубически метра дърва за огрев. Съставени са 35 акта и 7 констативни протокола.

Един автомобил, три каруци и три кубика дърва за огрев задържаха служители на Държавното ловно стопанство - Шерба при 100 проверки. На нарушителите са съставени осем акта по Закона за горите.

В Държавното горско стопанство-Варна, са извършени 15 проверки, а в горското стопанство - Цонево, те са 72, като за различни нарушения горските служители са съставили осем акта, задържали са една каруца, трион и два кубика дърва.

12 акта по Закона за горите са разписали при 95 проверки през седмицата служителите на Държавното горско стопанство - Генерал Тошево, като са конфискували три триона, една каруца и 18,5 кубика незаконно добити дърва за огрев. 225 инспекции в горите са извършени в стопанството в Добрич, 130 - в Тервел, и 51 в Балчик.

513 проверки са направили за периода горските от Омуртаг, като 502 от тях са на ловци. Два акта са получили неизрядните авджии.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мнозинството от феновете на "Левски" подкрепят сегашното ръководство на клуба начело с Васил Божков. Това стана ясно след срещата на техни представители с премиера Бойко Борисов и министрите Красен Кралев и Владислав Горанов. Привържениците не бранят корпоративни интереси. Тях ги интересува бъдещето на любимия отбор

Камери са заснели измамницата, представила се за имотната Люба Коева, за да изтегли над половин милион лева от сметката на мъртвата пенсионерка! Това разкриха разследващи пред "България Днес" по повод ареста на имотните измамници, женели се за мъртъвци. Авоарите на Люба включвали около един милион лева, апартамент на столичния бул

Ванга ще помага на играчите на "Левски" да счупят прокобата над тима. Вече 10 години "сините" не са спечелили нито един трофей. За да счупят каръка, играчите на Петър Хубчев решиха да потърсят помощ от пророчицата. Те посетиха храма на Ванга на Рупите в сряда следобед. Футболистите използваха почивния си полуден на лагера в Сандански