Масови проверки се извършват в горските и ловни стопанства

https://www.24chasa.bg/region/article/8070430 www.24chasa.bg

1893 са проверките през миналата седмица на територията на Североизточното държавно предприятие – съобщават оттам. Задържани са автомобил, четири моторни триона, пет каруци и близо 30 кубически метра дърва за огрев. Съставени са 35 акта и 7 констативни протокола.

Един автомобил, три каруци и три кубика дърва за огрев задържаха служители на Държавното ловно стопанство - Шерба при 100 проверки. На нарушителите са съставени осем акта по Закона за горите.

В Държавното горско стопанство-Варна, са извършени 15 проверки, а в горското стопанство - Цонево, те са 72, като за различни нарушения горските служители са съставили осем акта, задържали са една каруца, трион и два кубика дърва.

12 акта по Закона за горите са разписали при 95 проверки през седмицата служителите на Държавното горско стопанство - Генерал Тошево, като са конфискували три триона, една каруца и 18,5 кубика незаконно добити дърва за огрев. 225 инспекции в горите са извършени в стопанството в Добрич, 130 - в Тервел, и 51 в Балчик.

513 проверки са направили за периода горските от Омуртаг, като 502 от тях са на ловци. Два акта са получили неизрядните авджии.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Арти е върната в природата, построиха й истинско жилище Иво АНГЕЛОВ Женски язовец изненадващо беше открит в строеж в центъра на София. Стресираното животно няколко дни е живяло сред прахоляк и бетон, преди да бъде спасено и върнато обратно в природата. "Когато получихме сигнала за язовец в огромен строеж, направо не повярвахме

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта Надя Панкова Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата