В галерията в Добрич извадиха творби на "пловдивската бохема"

https://www.24chasa.bg/region/article/8074785 www.24chasa.bg

Първата за 2020 година изложба в Художествената галерия в Добрич е „Годишнини – Димитър Киров, Георги Божилов, Йоан Левиев“.

Представени са 16 творби на тримата автори от 80-те години на 20-и век, които са от фонда „Живопис“ на галерията. Експозицията ще бъде подредена края на февруари.

Тримата творци, включени в „Годишнини“, са "пловдивската бохема" Йоан Левиев, Димитър Киров и Георги Божилов, по прякор Слона. Поводът за изложбата е 85-годишнината от тяхното рождение. Те са възпитаници на Художествената академия, специалност „Монументално-художествена живопис“ при проф. Георги Богданов.

Това личи и в творбите им. Те са ярки, наситени с много цвят, монументални и композиционно близки до стенописа. Има пейзажи, композиции, човешки фигури и др.

Картините са купувани през годините от галерията, от отдел „Култура“, има и подарени от различни предприятия или от изложби, гостували тук.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Шпионска афера, свързана със съветника на Румен Радев Илия Милушев, е причина за безпрецедентните обиски в сградата на президентството, научи "България Днес". Точно в 9 часа сутринта десетки маскирани спецченгета и прокурори нахлуха в сградата. Пред смаяните служители са представени две заповеди за обиск

Колоритният риалити участник в "Къртицата" и "ВИП брадър" Емил Каменов не изневерява на любимата си работа. Той бе изловен отново да се труди като охрана от топпапараците на "България Днес". Звездата от "Къртицата" явно работи за широко скроен бизнесмен, тъй като работодателят му не изисква гардовете му да са в костюми, а с тениски и дънки

Легендата на родното кино Цветана Манева плаши дъждовете с огромен чадър. Топпапараците на "България Днес" изловиха актрисата на улицата с дъждобран, висок почти колкото звездата, въпреки че дъжд не валеше. Явно великата актриса носи чадъра, за да плаши времето, както гласи поговорката, коментираха столичани