Морското училище пак харесвано, ремонтират общежитието

https://www.24chasa.bg/region/article/8075487 www.24chasa.bg

В Бургас започва ремонт на общежитието на Морското училище. То е много занемарено през годините, а модернизирането му се налагало заради нарастналия интерес към учебното заведение след като общината го придоби миналата година от държавата.

Реновирането на емблематичното бургаско училище бе обсъдено с кмета Димитър Николов, директора Христина Жабова и капитаните в училищното настоятелство.

Ремонтът ще се извърши поетапно като целта е базата да бъде готова за приема на първите възпитаници още през септември.

Проектът за модернизация на Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" предвиждал и оборудване с две нови работилници и противопожарен тренажор. Те ще осигурят на бъдещите моряци практическото обучение по поддръжка и ремонт на корабните машини и механизми, работа с корабния такелаж и тренировки по обезвреждане на аварийно възникнали пожарни ситуации.

Търсел се варианти и за оборудване на училището с тренажор за базова морска подготовка, и с истинска спасителна лодка, на която да се обучават учениците.

На срещата с кмета била обсъдена и възможността част от подготовката на бъдещите моряци да бъде на истински ферибот, когато е на рейд в Бургаския залив, и на общинския кораб "Анастасия", който вози до острова. Обучението във вода на учениците пък ще се провежда в басейна в к-с "Меден рудник" или на "ОЗК Арена".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Дори и на години, българките са най-красиви Лили АНГЕЛОВА Най-красивите баби в света са българки! Това са Силвия Домозетска и Стефи Стаменова. Силвия е журналист, продуцент и водещ на радио- и тв програми в Благоевград, на 51 години, а Стефи се окичи с лентата Мисис Баба на Балканите. "Щастлива съм с титлата

Бившият министър и настоящ партиен лидер Петър Москов опъна здраво нервите на МВР. Десният водач паркира безцеремонно джипа си под носа на институцията, точно на забранения ъгъл на улицата, видяха топпапараците на "България Днес". Ексздравният шеф не се притесни от близкото присъствие на куп униформени и хукна да си купува храна за вкъщи

Актрисата Виолета Марковска заприлича на истински ескимос, видяха папараците на "България Днес". Мария Чеканова от сериала "Столичани в повече" отиде до магазина сгушена в дебело зимно яке, а повече от половината й лице бе закрито от вълнен топъл шал. Екипирана от главата, но не и до петите. Актрисата бе забравила да закопчае ботите си и