Районните кметове в Пловдив искат още пари, Зико им обеща

https://www.24chasa.bg/region/article/8079856 www.24chasa.bg
Здравко Димитров излезе усмихнат от срещата с районните кметове. Снимка: 24 часа

Районните кметове на Пловдив, които от седмица роптаят, че парите им са малко, бяха приети от градоначалника Здравко Димитров.

"Разбрахме се да има повече проектиране и при преразпределение на бюджета ще им отпуснем още средства", каза Зико.
Управниците излязоха от срещата със смесени чувства. Но Георги Стаменов от "Централен" обяви, че ще започне дълго чаканото обновление на Дондуковата градина, която е най-старата в Пловдив.
Здравко Димитров посочи, че за "Централен" са отпаднали едни средства за светофар и ще бъдат пренасочени към Стаменов за направа на детска площадка.
Кметът на "Тракия" Костадин Димитров определи разговорът с градоначалника като конструктивен и очаквал развитие през годината. Според колегата му от район "Северен" Стоян Алексиев "всичко е точно.
Иван Стоянов от "Източен" напомни, че е планирал нов паркинг на ул. "Преспа" за 500 000 лева, а засега отпускат както на него, така и на останалите колеги по 300 000 лева. Той се надява на допълнителни средства, след като се разбере кои проекти на общината ще се изпълнят и кои ще отпаднат.
Костадин Язов от "Южен" заяви, че са нужни две нови детски градини.
"И през ум не ми е минавало да ги лиша от средства. Бил съм районен кмет и зная за какво става въпрос. И шестимата са мои момчета от ГЕРБ", каза преди ден Здравко Димитров.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал