Съдът пусна "консултантка", прибрала 200 000 лева от кандидат-пенсионери в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/8080167 www.24chasa.bg
Силвия Маринова беше пусната от районния съдия Иван Бекяров. Снимка: Евгени Цветков

Бившата служителка на НОИ Силвия Маринова, която бе доведена с белезници, отърва решетките след решение на пловдивския районен съд.

Той не уважи искането на прокуратурата за постоянен арест, защото отпаднало основанието да й се иска такава мярка, мотивира се съдия Иван Бекяров. Маринова била с "подписка", но досъдебното производство срещу нея се проточило и изтекъл 8-месечния срок за престъплението, в което тя е обвинена.

Според прокурор Елена Богданова Маринова е прибрала над 200 000 лева от кандидат-пенсионери в периода 2014 - 2015 г.. Тя ги въвела в заблуда, като им обещала да им подготви и внесе документите в НОИ срещу пари. На някои дори не върнала книжата.

Известно време бившата служителка на НОИ се укривала и била обявена за общодържавно издирване. След като я заловили тя направила опит да избяга, каза прокурорката.

Определението на Районния съд в Пловдив подлежи на незабавно изпълнение и Маринова беше освободена. Решението обаче подлежи на обжалване.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко