Депутатът Ташков и художникът Хранов въртят агнешко на Атанасовден

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8086139 www.24chasa.bg
Депутатът Атанас Ташков с малкия син Митков, двете дъщери Светла и Ивана и чаровната си съпруга Радослава се готвят за голям празник. Снимка: Семеен архив

Двама прочути именици - художникът Атанас Хранов и пловдивският депутат от ГЕРБ Атанас Ташков, наблягат на агнешкото за Атанасовден. 

"Майстор съм на барбекюто, но днес почерпката за приятели и роднини ще е печено агнешко и телешко", разкри пред "24 часа" Ташков.

Рано сутринта го изненадал малкият му син Митко. Момченцето, което вече е 1,5 г., грабнало сурвачка и за втори път т.г. натупало татко си. След това отишли в ягодовската църква и запалили свещ. Нестандартният поздрав бил измислен от съпругата на депутата Радослава. Двете им дъщери Светла и Ивана също нацелували баща си.

"Вече се стягаме за довечера. Вкъщи със семейството и с приятели ще се почерпим", каза парламентаристът, известен с гостоприемството си. Питиета имал  от всякакви региони - Шотландия, Ирландия, Гърция. А вината му били безброй.

И художникът Атанас Хранов ще хапва агнешко. Празникът за него ще протече на два тура. По обяд е в Ново село, където в двора на църквата къкрят 10 казана курбан. "Новоселци са избрали този ден за свой празник и отец Серафим, който ми е приятел, ме покани. Той ще освети курбана с агнешко, който ще бъде раздаден на хората", поясни един от най-талантливите художници.

Заедно с приятеля си Александър Секулов навръх Коледа вариха ябълкова ракия, която ще опитат довечера в клуб "Петното". Напитката на цвят изглежда като калвадос, а на вкус била зашеметяваща. Секулов написа цял трактат за нея - от събирането на ябълките, превръщането им в джибри и варенето на огнената течност в Перущица.

Най-прославеният ни футболен рефер и трети мандат общински съветник от ГЕРБ в Пловдив Атанас Узунов вече черпи  във Велинград. Събрал тайфа от 20-ина души в станцията на спортния тотализатор. "Почнахме с кафе и бонбони, а след това минаваме на тежка маса. Преди това ще се разтоварим с разходка. Ще съчетаем купона с малко минерални басейни да успокоим кокалите", разказа Узунов.

И говорителят на Районната прокуратура Атанас Илиев празнува с близки имения ден.  През деня ще си почива, а по-късно ще почерпи любими хора.