Осъдиха четирима габровци, взели с измама земите на дядо в Свищовско

https://www.24chasa.bg/region/article/8086472 www.24chasa.bg
Осъдиха четирима габровци, взели
с измама земите на дядо в Свищовско

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена на 17 януари 2020 г., състав на Районен съд - Габрово осъди четирима мъже от града на лишаване от свобода, двама от тях – условно, за извършена измама.

Съдът призна четиримата подсъдими за виновни в това, че за времето от 7 до 11 септември 2015 г., в с.Алеково, общ. Свищов и в Габрово, след предварителен сговор, измамили възрастен мъж от с. Алеково, че неговият внук, живущ в Швейцария, настоява да се извършат разпоредителни действия със собствените му земеделски земи. Със схемата те причинил на жертвата си имотна вреда в размер на 20 088 лева.
Двама от мошениците са действали при условията на опасен рецидив и бяха осъдени на по 4 години затвор. В същия размер е и определеното от съда общо наказание по настоящата присъда и по предходни техни осъждания. По отношение на подсъдимия А.М. съдът приложи и разпоредбата на чл.24 от НК, като увеличи така определеното общо наказание от 4 години лишаване от свобода с 1 година, а именно – на 5 години лишаване от свобода.
Другите двама се разминаха с условни присъди. На подсъдимия Г.М. бе определено наказание от 3 години лишаване от свобода, а Р.Г. бе осъден на 2 години с изпитателен срок от 5 години.
Съдът постанови още, четиримата подсъдими солидарно да заплатят на наследниците на пострадалото лице сумата от 20 088 лева, обезщетение за причинени от горепосоченото деяние имуществени вреди.
Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд - Габрово в 15-дневен срок.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца

Тузар с лъскава лимузина го раздава футболистът на ЦСКА Кристиян Малинов, видя "България Днес". Странно защо играчът шофираше своя баварец с ушанка на главата. Дали се крие от някой, студено ли му е или е някаква своего рода мода - само той си знае. След дербито с "Левски" играчът на сините Симеон Cлaвчeв пуcнa cнимкa от мача