Въвеждат и Зелена зона за паркиране в Пловдив, по-евтина от Синята

https://www.24chasa.bg/region/article/8088270 www.24chasa.bg
В момента в Пловдив действа само Синя зона с работно време от понеделник до събота включително.

Зелена зона, която да сложи ред в паркирането в Пловдив, обсъжда екипът на новия кмет Здравко Димитров. Тя ще е по примера на София, където отдавна действа.

Нейният обхват в града на тепетата ще бъде в широкия център и постепенно ще върви към районите. Идеята е улиците да бъдат еднопосочни с разрешено паркиране от двете страни. Такава в момента е ул. "Ген. Данаил Николаев", която едва "диша" от спрени автомобили. Колите се провират по средата и често се налага да изчакват, докато някой маневрира.
За въвеждане на Зелена зона в Пловдив се говори още от времето, когато зам.-кмет по транспорта беше настоящият шеф на местния парламент Александър Държиков. Засега такъв режим има единствено в кв. "Капана", но таксуването е само срещу талони.
"В генералния план за организация и безопасност на движението се предвижда такав режим. Ако сега час престой в Синя зона е 2 лева, в Зелената ще е наполовина, но последна дума ще имат общинските съветници", казва настоящият кмет по транспорта Тодор Чонов. На домуващите ще се предлагат абонаментни картни, за да не им заемат местата.
В момента Синята зона в Пловдив е с над 2000 места и се управлява от общинското предприятие "Паркиране и репатриране", което генерира големи приходи от платения престой.
Ако се въведе и Зелена зона, на практика местата за паркиране не се увеличават, а единствено ще влизат повече приходи в "Паркиране и репатриране", коментират експерти.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца