Нерегламентирано сметище в кв. "Индустриален" в Стара Загора

https://www.24chasa.bg/novini/article/8090551 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Яма с животински отпадъци бе открита в квартал "Индустриален" в Стара Загора. Тя е намерена случайно, след подаден сигнал от граждани за незаконни боклуци до Община Стара Загора. При направената проверка е установено, че в ямата има кожи от овце и кости от едър добитък, предаде БНТ. 

В продължение на 2 км могат да се видят всякакви отпадъци - от строителни до битови. Кой ги е изхвърлил не може да се каже.

Най-притеснителното е, че нерегламентираното сметище се намира в близост до р. Сазлийка. Властите откриха ямата с животински отпадъци в четвъртък. Те са подали сигнал до инспектората на Община Стара Загора. От там са реагирали веднага и са започнали премахване на ямата. Българската агенция по безопасност на храните е взела лабораторни проби, резултатите от които се очаква да излязат тази седмица.

"При проверка на заустващата точка на дъждоотливните води на Стара Загора аз и заместник-кметът по строителството се натъкнахме на тази ситуация. Нямахме сигнал. Видяхме една яма - може би около 25 квадрата беше, с дълбочина не по-малко от 2 м, подготвена вероятно за голям брой животни да се загробят. /.../ Веднага сигнализирахме Районната прокуратура, Областната дирекция за безопасност на храните", каза Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора.

Отпадъците са събрани и изгорени, а ямата е зарита, каза той, като обеща, че незаконното загробване на животински остатъци на територията на Стара Загора ще бъде пресечено.

Водите не са питейни и няма опасност за хората, но въпреки това е нерегламентирано това изхвърляне на отпадъци, добави Делян Иванов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца