Нерегламентирано сметище в кв. "Индустриален" в Стара Загора

https://www.24chasa.bg/novini/article/8090551 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Яма с животински отпадъци бе открита в квартал "Индустриален" в Стара Загора. Тя е намерена случайно, след подаден сигнал от граждани за незаконни боклуци до Община Стара Загора. При направената проверка е установено, че в ямата има кожи от овце и кости от едър добитък, предаде БНТ. 

В продължение на 2 км могат да се видят всякакви отпадъци - от строителни до битови. Кой ги е изхвърлил не може да се каже.

Най-притеснителното е, че нерегламентираното сметище се намира в близост до р. Сазлийка. Властите откриха ямата с животински отпадъци в четвъртък. Те са подали сигнал до инспектората на Община Стара Загора. От там са реагирали веднага и са започнали премахване на ямата. Българската агенция по безопасност на храните е взела лабораторни проби, резултатите от които се очаква да излязат тази седмица.

"При проверка на заустващата точка на дъждоотливните води на Стара Загора аз и заместник-кметът по строителството се натъкнахме на тази ситуация. Нямахме сигнал. Видяхме една яма - може би около 25 квадрата беше, с дълбочина не по-малко от 2 м, подготвена вероятно за голям брой животни да се загробят. /.../ Веднага сигнализирахме Районната прокуратура, Областната дирекция за безопасност на храните", каза Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора.

Отпадъците са събрани и изгорени, а ямата е зарита, каза той, като обеща, че незаконното загробване на животински остатъци на територията на Стара Загора ще бъде пресечено.

Водите не са питейни и няма опасност за хората, но въпреки това е нерегламентирано това изхвърляне на отпадъци, добави Делян Иванов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него