Още не знаят кой е тормозил болните с деменция в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/8091817 www.24chasa.bg
Шефката на "Социално подпомагане" Надя Танева /вляво/, Анести Тимчев и началничката на социалната дирекция в общината Веселина Ботева още не знаят кой е извършителят. Снимки: Евгени Цветков

Уволняват директорката на дома, обяви зам.-кметът Анести Тимчев

Все още не е известен служителят, който е малтретирал болните с деменция в Центъра за настаняване в Пловдив. Това каза зам.-кметът по социалната политика Анести Тимчев. Той се зарече, че ще има уволнения, когато се установят виновните.

Шефката на заведението Марина Тянева била в планиран отпуск. "Ще получа от нея рапорт днес. Тя ми каза, че не била информирана за извращенията", допълни Тимчев.

В заведението работят 14 души, сред които 7 болногледачи. Настанените с деменция пък са 15.  Подозренията се, че именно някой от низшия персонал си е позволил да се държи така с ползвателите на услугата.

"Ще установим кой е. При всички случаи ще има уволнения", отсече заместник-кметът. И се извини на болните и близките им от името на градоначалника Здравко Димитров.

"Давам тежката си дума, че всеки сигнал, подаден до нас за нередности, няма да е повод за преследване, а целта е да изясним картината", каза зам.-кметът.  И увери, че поема отговорност за случая.

Успоредно прокуратурата се зае със случая, като се самосезира. Ако установи виновни лица, ще ги подведе под наказателна отговорност..

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца