Общината в Добрич дава повече повече пари за граждански инициативи

https://www.24chasa.bg/region/article/8092645 www.24chasa.bg
Общината в Добрич Снимка: Архив

Бюджетът на програмата за граждански инициативи, които се финансират от общината, ще бъде увеличен тази година на 15 000 лв. – съобщават от кметството. През м.г. с финансов ресурс от 10 000 лв. са реализирани 6 проекта. Безвъзмездната финансова помощ от общинския бюджет за реализиране на проектни предложения е на стойност до 2000 лева, без да се изисква доказване на собствен финансов принос от кандидатстващите организации.

С отпуснатите средства в читалище „Романо дром” са изработени 10 комплекта традиционни ромски женски носии и аксесоари, които са крайно необходими, както за участие в организираните ежегодни концерти и мероприятия от читалището, така и в национални и международни фестивали и конкурси.

В читалище „Мевляна” по проекта са изработени 3 национални носии – добруджанска, турска и татарска. В организирани творчески ателиета под ръководството на лектор – етнолог младежи на възраст между 16 и 29 години се запознаха с националните шевици. Бродираха 10 ризи с народни шевици и научиха за бита на различните етноси.