Съдят мъж за домашно насилие над бившата си и детето

https://www.24chasa.bg/region/article/8092803 www.24chasa.bg

Мъж ще бъде съден за домашно насилие над бившата си и детето им.

Районна прокуратура - Благоевград е внесла в съда обвинителен акт срещу А.К., който от 2014 г. живеел на семейни начала с Н.Т. в апартамент в ж.к. "Еленово" в Благоевград. Към м. ноември 2018 г. отношенията между тях се влошили и жената се преместила с малолетното си дете в друго жилище.

След раздялата А.К. започнал да проявява агресия, като на три пъти осъществил актове на домашно насилие спрямо Т. и сина й. Освен това, в началото на 2019 г., обвиняемият извършил насилствен полов акт с нея. Това станало повод пострадалата да подаде жалба в полицейско управление, вследствие на която е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление - изнасилване.

Н.Т. е подала молба и до Районен съд – Благоевград за вземане на мерки за защита. В хода на това производство, със заповед от 31.01.2019 г., той е бил задължен да се въздържа от извършване на актове на домашно насилие спрямо нея и детето й, да не ги приближава, както и адресите, които обитават, работното място на жената и местата за социални контакти и отдих. Обвиняемият е бил запознат с акта на съда на 13.02.2019 г.

Въпреки това, няколко седмици по-късно, през март 2019 г., докато управлявал лек автомобил по ул. "Атон" в Благоевград, А.К. забелязал Н.Т. на тротоара и спрял до нея. Казал й, че иска да разговарят, но получил отказ. Обвиняемият й заявил, че ако не оттегли всички жалби и искания "щяло да стане страшно", като тонът му бил заканителен и заплашителен.

К. последвал жената с автомобила в посока към обитаваното от нея жилище в ж.к. "Еленово", за което имал забрана да приближава, и останал да я чака пред входа на блока. Ставайки свидетел на това, за да избегне среща с него, Т. използвала задния вход, за да влезе вътре.

С действията си обвиняемият нарушил заповед за незабавна защита от домашно насилие. Предстои дело в съда.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кметът на София Йорданка Фандъкова отново припомни за забраната столичани да се разхождат в градини и паркове през уикенда заради ширещата се епидемия от COVID-19. Това бе и повод екипите на столичната полиция да засилят проверките в паркове и пешеходни зони. В събота полицаи предупреждаваха гражданите

Интересен начин да спрат съседите си да излизат си измислиха в столична кооперация. Ликът на шефът на кризисния щаб ген. Мутафчийски посрещаше всеки, който беше решил да излезне извън пределите на блока. Снимка: Забелязано в

Въпреки призивите на оперативния кризисен щаб всички да си останат по домовете и през днешния ден много столичани решиха да използват благоприятната прогноза и да излезнат на чист въздух. Полицията беше поставила патрули на възлови места в столицата, където по принцип има струпване на хора, а полицаите се опитваха всячески да накарат хората