Кметът на Елена пръв си плати данъците, правят томбола за изрядни към хазната

https://www.24chasa.bg/region/article/8093023 www.24chasa.bg
Кметът на Елена пръв си плати данъците,
правят томбола за изрядни към хазната

От 20 януари стартира плащането на местните данъци и такси в община Елена. Според сроковете, определени в ЗМДТ, плащането става на две равни вноски - до 30 юни и до 31 октомври. Предплатилите до 30 април за цялата 2020 година данък върху недвижимите имоти, такса за битови отпадъци и данък върху превозните средства ползват отстъпка в размер на 5%.

Кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев отново бе първият данъкоплатец за 2020 година, съобщиха от местната администрация.

Тази година община Елена организира томбола, за да стимулира хората да се възползват от възможността за плащане на данъците с 5% отстъпка, както и редовните данъкоплатци за минали години. Ще бъдат раздадени 18 предметни награди, като разпределението ще става чрез жребий.

Право на участие в томболата имат граждани и фирми, заплатили в срок до 30 април местните налози за тази година и нямат просрочени задължения към община Елена от минали години.

Лицата, платили данъците на място в общината, попълват талон, който пускат в подготвена за целта запечатана кутия. Образец на талона е публикуван в сайта на общината и попълнен може да се изпрати по интернет от данъкоплатеца, за да участва в разпределението на наградите. Печелившите талони ще се изтеглят на 15.05.2020 г. в община Елена от комисия, в присъствието на нотариус.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Малки и големи кукери прогониха злите сили в Елин Пелин. Групи от общинското градче и близките села Лесново и Ноевци бяха сред най-атрактивните участници в събитието, събрало хиляди зрители в слънчевия февруарски уикенд. Четвъртото издание на кукерския фестивал събра на едно място над 1800 участници

Сценаристът Христина Апостолова си направи музикална разходка в столицата, видяха папараците на "България Днес". Съпругата на Евтим Милошев сложи тапите в ушите, усили любимата си песен и започна да крачи по-смело и в по-добро настроение по софийските улици. СНИМКИ: БЪЛГАРИЯ

С черни очила, клюмнала шапка, съвсем неглиже и с любимото куче се разхожда из центъра на столицата Ники Илиев, видя зоркото око на "България Днес". Актьорът видимо е позаслабнал и с немалко бели косми на брадата. Къде отиде онзи красавец, мечта за немалко