Кметове обявиха бойкот на областния управител в Кърджали

https://www.24chasa.bg/region/article/8100246 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Авторът

Кметовете на 7-те общини в област Кърджали обявиха бойкот на областния управител Никола Чанев и поискаха лична среща с премиера Бойко Борисов. Повод за напрежението в региона станаха обжалването на местните данъци и такси за 2020 година.

"Само и единствено в област Кърджали областният управител спира решения на общински съвети, свързани с местните налози", заяви кметът на Кърджали Хасан Азис. Той попита чия политика провежда Никола Чанев.

"Очевидно не тази на правителството. Ще попитаме лично министър-председателя съгласувани ли са с него действията на областния управител. Ние трябва да знаем дали това е политика, която се провежда от държавата и правителството, насочена единствено и само към област Кърджали", каза още Хасан Азис. Той и колегите му обявиха, че няма да участват в заседания, срещи и каквито и да било инициативи, организирани от областния управител.

Кметове обявиха бойкот на областния управител в Кърджали

"7-те кметове негодуват срещу изпълнението на правомощията ми, дадени от законодателя да обжалвам наредбите за повишаване на местните данъци и такси", отговори Никола Чанев. Той определи действията срещу него като грубо вмешателство в работата на регионалната власт.

"Ако очакват областният управител да бъде мокър печат на решенията, които се вземат в ущърб на кърджалийци, това просто няма да се случи", беше категоричен Никола Чанев. Според него при вземането на решенията за повишаването на местните налози са допуснати процесуални нарушения.

Никола Чанев твърди, че повишаването на местните налози в общините е немотивирано. Областният управител показа в кабинета си 3 кошници с храни на стойност 150 лева, за да демонстрира колко коства на всяко семейство повишаването на налозите в община Кърджали.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Малки и големи кукери прогониха злите сили в Елин Пелин. Групи от общинското градче и близките села Лесново и Ноевци бяха сред най-атрактивните участници в събитието, събрало хиляди зрители в слънчевия февруарски уикенд. Четвъртото издание на кукерския фестивал събра на едно място над 1800 участници

Сценаристът Христина Апостолова си направи музикална разходка в столицата, видяха папараците на "България Днес". Съпругата на Евтим Милошев сложи тапите в ушите, усили любимата си песен и започна да крачи по-смело и в по-добро настроение по софийските улици. СНИМКИ: БЪЛГАРИЯ

С черни очила, клюмнала шапка, съвсем неглиже и с любимото куче се разхожда из центъра на столицата Ники Илиев, видя зоркото око на "България Днес". Актьорът видимо е позаслабнал и с немалко бели косми на брадата. Къде отиде онзи красавец, мечта за немалко