Отстраниха аварията в Перник

https://www.24chasa.bg/region/article/8102199 www.24chasa.bg
Снимка: Пиксабей

Голямата авария, заради която днес бе нарушено режимното водоподаване в немалка част от Перник и още 8 населени места, захранвани от язовир „Студена” е отстранена.

В засегнатите от аварията райони водоподаването ще бъде удължено до полунощ, съобщиха от ВиК-Перник.

Аварията бе на довеждащ водопровод в квартал „Железни заводи”. По отстраняването на теча работиха екипи от Перник и София.

Водоподаването е възстановено, като в засегнатите райони то ще бъде спряно отново в 24 часа, а не по график - в 22, предаде БНР.

Поради необходимото технологично време за пълнене на водоснабдителната мрежа за по-високите части на града и някои села, водата ще стигне до потребителите с малко закъснение.

Управителят на ВиК-Перник Борислав Иванов съобщи, че градските резервоари са били напълнени още вчера, но заради очакваното завишение на консумацията е възможно да има известни смущения. По думите му авариите са се увеличили драстично от започването на водния режим, тъй като спирането и пускането на водата натоварва мрежата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца