Нагла измамница измъкнала 8000 лв. от бившия си работодател със сълзливи измислици

https://www.24chasa.bg/region/article/8103817 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

30 годишна жена ще бъде изправена пред съда за серия измами, чрез които измъкнала 8000 лв. от бившия си работодател. Варненската районна прокуратура внесе срещу Гергана Н. обвинение и се очаква съдът да насрочи дата за делото срещу нея. Ако бъде призната за виновна, я очаква затвор от 1 до 6 години.

Младата жена е учила само до трети клас. Има две малолетни деца, които отглежда сама. Оплаквала се, че съпругът й я изоставил, че е без работа и няма никакви пари. През септември 2018-а година тя отишла с двете си деца при бившия си работодател, който бил местен земеделец. Обяснила му, че децата й са гладни, били боси и го помолила само да ги нахрани. Добрият мъж я съжалил и я оставил с децата да преспи в цеха, дал на Гергана и пари. След този благодорен жест обаче тя решила, че може да измъкне и пари от мъжа. Започнала да иска пари от него по всякакви поводи – ту за животоспасяващи операции, ту за плащане на здравни осигуровки, за настаняване на децата й в социален дом... На 4 октомври се обадила на земеделеца, казала му, че е отвлечена и поискала 1000 лева за откуп. Бившият й работодател се усъмнил в думите й. Заедно със свои роднини открили измамницата в селото, където живеела заедно с двете си деца.

Образуваното досъдебно производство установило, че подсъдимата никога не е настанявала децата си за отглеждане в социален дом, както и че никога не е ползвала медицински услуги и не е била хоспитализирана в болнични заведения. С измамните си действия 30-годишната Гергана причинила имотна вреда за 8000 лева на състрадателния земеделец.