Откриха съмнителен боклук и в Лом

https://www.24chasa.bg/region/article/8104001 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Съмнителен боклук е открит в Лом.

На 22.01.2020 г. около 09,30 ч. след сигнал в група „Противодействие на икономическата престъпност” в РУ Лом е извършена съвместна проверка със служители на РИОСВ Монтана в складово помещение в крайдунавския град, собственост на ломска фирма, с ползвател софийска фирма, представлявана от италиански гражданин.

Установено е, че в складовото помещение нерегламентирано се съхраняват около 360 кубични метра отпадъци с произход Италия, без съпроводителни документи, указващи произхода, вида, състава и свойствата им, както и категорията електрическо и електронно оборудване, съгласно Наредбата за излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Контролните органи са констатирали и случаи на несъответствие и несъотносимост на придружителните документи с вида на отпадъците.

На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 353 в, ал. 1 от НК. В хода на досъдебното производство складовото помещение е запечатано и е издадено постановление за осъществяване на отговорното пазене на обекта.

Работа по случая продължава РУ Лом.