На вниманието на кмета Фандъкова: Защо служителите ви слагат скоби на колите, въпреки заплатено паркиране в Зелена зона

https://www.24chasa.bg/region/article/8105615 www.24chasa.bg
Колата на снимката е служебна, ползва се от екипа на в. "24 часа".

Как в една минута плащаш SMS за зона и ти закопчават колата

Уважаема г-жо Фандъкова, едва ли някога ви се е случвало да паркирате колата си в Зелена или Синя зона и да имате вземане-даване със служителите ви от “Центъра за градска мобилност”. Затова, моля, изчетете долните редове. Те ще ви дадат представа за състоянието на “услугата” платено паркиране.

Действието се развива на ул. “Бенковски”, часът е 16.25, денят - четвъртък. Паркирам колата си до Пожарната. Заключвам и пускам есемес за Зелена зона през специално създадено за целта мобилно приложение. Малко по-късно получавам есемес, че плащането ми е прието и имам 1 час платен престой. Секунди по-късно получавам втори есемес, че колата ми е паркирана неправилно и ми е сложена скоба.

Хуквам да видя как така - нали получих потвърждение, че съм платил?! Служителят със зеленото елече (записал съм му името) ми обяснява, че пускането на есемеса ми за зоната се е забавило и затова ми е заключил колата. Показвам му телефона си, където ясно се вижда, че съм получил есемес за потвърждение, който по време е ПРЕДИ втория есемес за слагането на скобата. Не! Неговото устройство показвало, че съм се забавил 2 минути с пускането на есемеса.

Вижте скрийншота от получените два есемеса и сами преценете дали лъжа. Едва ли си мислите, че мога да манипулирам съобщенията от мобилния оператор.

Очевидно е, че системата е приела първо плащането, а после са ми сложили скобата и изпратили съответното съобщение.

Обясних всичко това първо на служителя с елечето. После - и на колегата му. Все едно говорех на стена - двамата бързаха да се качат в колата си и да си заминат. На изпроводяк ме посъветваха да се оплача в централата на ул. “Будапеща” 17. Същия разговор проведох със служителка на гише. Без резултат. И тя твърди, че съм се забавил 2 минути - паркирал съм в 16.25, а есемесът ми е бил регистриран в 16.27. Две минути! По наредба нямало толеранс дори една минута.

Трябвало да си пусна есемеса още, докато съм в колата. Така ли е наистина? Каква е тази наредба? Вие ли сте я предложили? Не е ли целта на зоната да помага на хората с работа в центъра да паркират, а не да им се пречи? Това струва ли ви се нормално - да няма и минутка толеранс? Това ли заслужаваме за данъците, които плащаме и от които се издържа администрацията ви?

И дори да е вярно, че съм се забавил фатално с 2 минути, защо системата ми е върнала потвърждение, че съм платил, а след това - че съм в нарушение? Задайте този въпрос на хората от "Будапеща" 17.

Иван Михалев е търговски директор на "Медийна група България", издател на в. "24 часа"

P.S. Колата на снимката е служебна, ползва се от екипа на в. "24 часа".