Грипна епидемия и във Велико Търново, ваканция само в Павликени и Сухиндол, засега

https://www.24chasa.bg/region/article/8108134 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

26 болни от грип се лекуват в областната болница във велико Търново. Увеличават се и пациентите в белодробната болница в града, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Заболеваемостта от остри респираторни заболявания във Великотърновска област е 190 на 10 000 жители и е минала епидемиологичното ниво. Най-засегнати са децата до 4-годишна възраст, посочи д-р Евгения Недева, директор на здравната инспекция.

На болниците е разпоредено да направят преразпределение на легловата си база, за да поемат болните.

Грипна ваканция за учениците във Велико Търново засега няма да има, защото по данни на училищата отсъстващите са под 10%.

От РЗИ препоръчват на общините Павликени и Сухиндол да преустановят учебните занятия от 27 януари, защото там болните ученици са над 30 на сто.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов е възложил на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ и на ръководствата на училища да правят обстойни справки за процента на присъстващи и отсъстващите от занятия ученици всеки ден. При повишаване на заболеваемостта в учебните институции незабавно ще бъдат взети последващи мерки.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца