Прокуратурата изяснява защо разгневеният баща заплаши седмокласник в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/8108730 www.24chasa.bg
Анета Вълева Кадър: БНТ

Проверяват записите от охранителните камери на училището в Пловдив, където разгневен баща влезе да се саморазправя със седмокласник. Прокуратурата изяснява случая, а учителите пишат отворено писмо с искане за по-сериозни мерки.

Екип от психолози работи с учениците в основно училище „Княз Александър Първи".

Анета Вълева, директор на ОУ „Княз Александър Първи" каза пред БНТ: "Децата така са видимо спокойни. По тяхна преценка днес да не преекспонират нещата. Разбрали сме, че при нужда отново ще дойдат.
Преподавателката по химия, станала свидетел на агресията и заплахите за убийство, е в болнични. Разследващите събират информация от охранителните камери".

"Ще бъде проследен пътя на родителя, действията на всички служебни лица, които са ангажирани. - Това заяви Димитър Ставрев, старши инспектор в РУО - Пловдив. - Ще разгледаме и всички обстоятелства довели до възникване на този инцидент".

Родителите на заплашваното в час момче са изпратили сигнал до образователните институции, оплакване има и от бащата, потърсил саморазправа.

"От него също имаме подадена жалба за насилие спрямо неговите деца, разговаряхме с него - осъзнава постъпката си, извинява се безкрайно и съжалява", обясни инспекторът.

Специалисти вече работят по изграждане на интегрирана система, която да синхронизира дежурствата на учителите с охраната, така че никой да не може безконтролно да влезе в училищната сграда.

"Училището, което е храм на духовността, се превръща в обект на посегателство. Кой ще защити и училището като институция, и нас като учители", пита директорката Анета Вълева.

В понеделник се очаква прокуратурата да повдигне обвинение на агресивния родител за хулиганство. А проверката от регионалното управление по образованието ще продължи до 8 февруари.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал