Условна присъда за баща, пребил дъщеря си

https://www.24chasa.bg/region/article/8120610 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Година условно с 3 години изпитателен срок е присъдата, която Варненския районен съд даде на 45-годишния Христо Христов за това, че пребил 14-годишната си дъщеря. След побоя от баща си, тийнейджърката била настанена в болница с различни телесни повреди.

Срещу бащата бяха повдигнати две обвинения - зазакана с убийство и нарушаване на заповед за защита от домашно насилие, извършено при условията на повторност. Пред районния съд Христов подписа споразумение с прокуратурата, което влиза веднага в сила.

На 1 март 2019 г. между бащата и 14-годишната му дъщеря започнал скандал по повод изчезнала сума пари от дома. За липсата на парите бащата обвинил момичето и му налетял с шамари.

Христо Христов е баща на три деца. Голямата му дъщеря и пострадалото 14-годишно момиче живеят при него, а синът му - при майка си. Заради упражнено домашно насилие над по-малката дъщеря и сина му, съдът е издал заповед за защита от домашно насилие през 2018 г. С нея му е било забранено да доближава двете си деца и да се въздържа от домашно насилие. Въпреки това 14-годишното момиче решило да заживее при баща си и се пренесло при него. Вече не е там.
Христов е осъждан два пъти за закана с убийство и за нарушаване на ограничителната заповед на пробация.