Нагли крадци влизат в затвора - единият блудствал с момиче

https://www.24chasa.bg/region/article/8125788 www.24chasa.bg
Снимка: Пиксабей

Двама нагли крадци получиха ефективни присъди от Варненския окръжен съд. Те признаха, че са нахлули в чужда къща да я оберат, а единият блудствал с 19-годишното момиче, което заварили там.

Двамата се възползваха от съкратената процедура и след редукцията с 1/3 подсъдимия Благовест Асенов получи 5 години и 4 месеца за извършения грабеж и 3 г. и 4 месеца за блудството. След групиране на двете наказания, той следва да търпи по-тежкото от тях, а именно 5 г. и 4 месеца при първоначален „строг“ режим. Приятелят му Стелан Петров влиза в затвора за 2 години при първоначален общ режим. а

37-годишният Благовест и 28-годишният Стелан са с дълги досиета, но без работа. Те имали информация, че в къща в Игнатиево има големи суми пари и ценни вещи. След като разбрали, кога живеещите в нея майка и дъщеря излизат обичайно от дома си, на 31.01.2019 г. изчакали по-възрастната жена да напусне къщата и влезли с взлом. В жилището се натъкнали на 19-годишно момиче. Пред нея се представили за служители на ГДБОП, опрели на врати й метално острие и със заплахи поискали да им каже, къде са скрити бижутата и парите. Докато Стелан претърсвал помещенията, Благовест извършил блудствени действия спрямо младото момиче. Двамата успели на отнемат бижута и пари на обща стойност 6305 лева.

Благовест е роден в Провадия, с начално образование, неженен, осъждан и безработен.

Стелан също е роден в Провадия, с основно образование, неженен, осъждан, безработен. Двамата са осъдени да заплатят солидарно 3 858 лв. на пострадалата майка и 2375 лв. на момичето, преставляваща обезщетение за причинени имуществени вреди в резултат на извършено престъпление грабеж, ведно със законната лихва. Благовест е осъден да заплати на 19-годишното момиче 10 000 лв. заради блудството.