МВР задържа добричлия и молдовец, дирили съкровище в "Капан кая" (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/8129157 www.24chasa.bg
Снимки: ОДП Бургас

Двама мъже са задържани за срок от 24 часа при пореден случай на иманярски разкопки в Руенска община, местността „Капан кая” в землището на с. Добромир. Това съобщиха от бургаската полиция.

Опитите за иманярска дейност бяха пресечени в резултат на активните полицейски действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Районно управление - Руен.

Иманярските набези са осъществявани в продължение на повече от месец, като са ползвани специализирани методи и техника.

МВР задържа добричлия и молдовец, дирили съкровище в

Задържаните двама мъже са: 51-годишен мъж от Добрич, организатор на дейностите, и 22-годишен молдовски гражданин, пребиваващ в България незаконно и извършващ грубата копаческа дейност, уточниха от ОДП Бургас.

МВР задържа добричлия и молдовец, дирили съкровище в

Според думите на добричлията двамата търсели съкровището на Алтън Стоян войвода, за което разполагали с информация от турски гражданин, живеещ в Република Турция. Той дал и точни сведения за мястото, отбелязано с „нишан”, където да стартират иманярските разкопки.

Въпреки усилените действия на 51-годишния мъж и неговия помощник обаче до момента съкровище не е открито.

Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа, като молдовския гражданин е ескортиран до ОДМВР – Варна, където в сектор „Миграция” е стартирала процедура по извеждането му от България. Това е наложено, тъй като 22 годишния мъж преди да се прехвърли в Руенски регион пребивавал на варненски адрес.

По случая е образувано досъдебно производство.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Софийска градска прокуратура е образувало производство, след получен сигнал от членове на Висшия съдебн съвет, че случайното разпределение на делата в съдилищата може да се манипулира. Това би могло да стане дори от хора със слаби компютърни умения, единствено имащи електронен подпис, заяви току-що Сийка Милева, говорител на главния прокурор

Починал е бащата на президента Румен Радев - Георги. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Смолян. "Сутринта се обадих на президента, да му изкажа съболезнования. Учудвам се, когато баща ти е умрял, да говориш нелепици. В такъв тежък ден не бих си го позволил", заяви в Смолян премиерът Бойко Борисов

Очаквания пик на COVID-19 според всички експерти се очаква да настъпи в България през следващите 2-3 седмици. Състоянието на болниците и отделенията в страната, които ще трябва да приемат нарастващия брой заболели обаче буди силна и оправдана тревога. Снимки на хора публикувание в социалните мрежи от инфекциозните отделения във Видин и Велико