Руски гражданин влиза у нас с подправен документ на името на румънец

https://www.24chasa.bg/region/article/8129412 www.24chasa.bg
Снимка: Прокуратура

Районната прокуратура във Варна предаде на съд руски гражданин. Той е използвал преправен документ за самоличност и за незаконно влизане в България. Това съобщиха от държавното обвинение.

Руснакът Маирбек К., освен това, е правил опит да напусне страната ни.

В периода от 28 септември до 1 октомври миналата година, в условията на продължавано престъпление, 28-годишният жител на руския град Грозни представил пред служител на ГКПП – село Лесово и във Варна паспорт по образец на Република Румъния. Преправеният документ бил издаден на името на румънски гражданин.

Със същия документ Маирбек К. се легитимирал и пред служител на ГКПП – летище Варна. С това извършил продължавано престъпление, като според Наказателния кодекс това се наказва с лишаване от свобода до 8 години.

На 28 септември 2019 г. подсъдимият преминал границата на Република България в село Лесово без разрешение на органите на властта. На 1 октомври м. г. направил опит да премине през ГКПП на летище Варна, като излезе през границата на страната.

Продължаваното престъпление останало недовършено по независещи от дееца причини. То се наказва с лишаване от свобода до 5 години и глоба до 100 до 300 лева.