Най-възрастният варненец: Най-добрата подправка на живота е усмивката

https://www.24chasa.bg/region/article/8129885 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторката

Най-възрастният варненец - Димитър Спасов, навърши 104 години. По думите му тайната на дълголетието се крие в добротата на хората, да уважават приятели и неприятели, да живеят достойно. А най-добрата подправка на живота е усмивката.

Димитър Спасов е участвал активно в бойните действия по време на Втората световна война. След това става капитан далечно плаване, а днес се радва на голяма фамилия. На рождения си ден дядо Митко си пожела здраве - за себе си и близките си.

"Той е един достоен човек, пример за обществото, спасил е много хора по време на войната, приятел с голямо сърце, който заслужава много обич“, споделиха негови съратници от фронта.

По случай рождения си ден 104-годишният варненец бе посрещнат официално с приятелите си от кмета на Варна Иван Портних. "Той е един достоен човек - ветеран от войната, желая ме здраве - за него и близките му, и все така да бъде с бодър дух", каза кметът, който подари на рожденика юбилейна монета на Община Варна и кошница с плодове - с пожелание за много здраве и бодър дух.