Оставиха в ареста син, стоварил 5-килограмов чук в главата на баща си

https://www.24chasa.bg/novini/article/8130732 www.24chasa.bg
Обвиняемият Николай Василев бе мълчалив в съда. Снимка:Елена Фотева

Бургаският апелативен съд остави в ареста 26-годишния Николай Василев, който на 19 януари стовари 5-килограмов чук в главата на баща си. Въпреки желанието на младия мъж най-тежката мярка за задържане да бъде заменена с домашен арест, магистратите го оставиха зад решетките.

Николай е обвинен в опит за убийство на баща си Васил, който след удара е приет в кома и опасност за живота в бургаската болница. След животоспасяваща операция състоянието на ранения мъж се през последните дни се подобрява,.

Според апелативния прокурор Емил Христов само бързата и адекватна намеса на лекарите е предотвратила фаталния изход. Представителят на държавното обвинение поиска най-тежката мярка за неотклонение подчертавайки, че ако бъде на свобода, обвиняемият  може да се укрие. Той е обвинен в тежко престъпление, за което се предвижда дори доживотен затвор.

Защитата на 26-годишния Николай Василев пък подчерта чистото съдебно минало на младежа, постояненият адрес и  добрите му трудови характеристики. Адвокат Станко Крале представи в съда и 15 страници подписката в защита на клиента си, която жителите на бургаския квартал Долно Езерово са организирали.

Кървавата драма потресе жителите на квартала, но повечето обитатели разказват, че пострадалият Васил бил алкохоли  и непрекъснато тормозел семейството си. Във фаталната вечер отново се прибрал пиян и се разкрещял на жена си. След това обаче, според обвинението, влязъл в стаята си, заключил се и легнал.  Близките опитали да разбият вратата и ударили по нея няколко пъти с чука. От шума пияният Васил се разбудил и понечил да стане. Точно в този момент синът му Николай го ударил с чука по главата. Все още не е установено дали ударът е  един или няколко, това ще изясни съдебен лекар, но счупванията са многофрагментарни, коментира пред 24 часа прокурор Христов.

За да прикрие сина си, съпругата на ранения Васил първоначално поела вината, но после станало ясно, че лъже. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Софийска градска прокуратура е образувало досъдебно производство, след получен сигнал от шестима члена на Висшия съдебн съвет. Той е за това, че случайното разпределение на делата в съдилищата, може да се манипулира. Това би могло да стане дори от хора със слаби компютърни умения, единствено имащи електронен подпис, заяви току-що Сийка Милева

Починал е бащата на президента Румен Радев - Георги. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Смолян. "Сутринта се обадих на президента, да му изкажа съболезнования. Учудвам се, когато баща ти е умрял, да говориш нелепици. В такъв тежък ден не бих си го позволил", заяви в Смолян премиерът Бойко Борисов

Очаквания пик на COVID-19 според всички експерти се очаква да настъпи в България през следващите 2-3 седмици. Състоянието на болниците и отделенията в страната, които ще трябва да приемат нарастващия брой заболели обаче буди силна и оправдана тревога. Снимки на хора публикувание в социалните мрежи от инфекциозните отделения във Видин и Велико