1301 стоки с логото на световни марки са спрени на "Дунав мост"(Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/8142825 www.24chasa.bg
Снимки: Агенция "Митници"

Митнически служители задържаха спортни стоки и парфюми с лого на известни марки в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе, съобщиха от Агенция "Митници".

1301 спортни блузи, обувки и парфюми с лого на известни марки са засечени при две митнически проверки на автобуси с пътници.

При един от случаите автобус с турска регистрация е пътувал от Турция за Румъния. На 28.01.2020 г. е отклонен в района на ГКПП "Дунав мост" – Русе за щателна митническа проверка. В 30 полиетиленови чанти, придружавани от шофьора на автобуса, турски гражданин, са открити 340 чифта спортни обувки, 200 спортни блузи и 154 тестера на парфюми и тоалетни води с обозначения на девет различни световноизвестни марки, сред които Adidas, Nike, Puma, Paco Rabanne, Chanel и др.

1301 стоки с логото на световни марки са спрени на

При друг случай - на 08.01.2020 г., при проверка на автобус с румънска регистрация, излизащ от България през ГКПП "Дунав мост" –Русе, в личния багаж на пътник, турски гражданин, са открити 10 полиетиленови чанти с 607 парфюма и тоалетни води с логото на световноизвестни марки.

1301 стоки с логото на световни марки са спрени на

За откритите стоки не са представени документи, а собствениците им обяснили, че са ги взели от Турция и ги пренасят за Румъния. Стоките са задържани. Съставени са актове за установеното административно нарушение.

1301 стоки с логото на световни марки са спрени на

По случаите са уведомени и правопритежателите на съответните търговски марки, поради съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Починал е бащата на президента Румен Радев - Георги. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов пред журналисти в Смолян преди минути. Сутринта се чухме с президента Румен Радев, за да му изкажа съболезнованията си. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Смолян. "Сутринта се обадих на президента, да му изкажа съболезнования

Очаквания пик на COVID-19 според всички експерти се очаква да настъпи в България през следващите 2-3 седмици. Състоянието на болниците и отделенията в страната, които ще трябва да приемат нарастващия брой заболели обаче буди силна и оправдана тревога. Снимки на хора публикувание в социалните мрежи от инфекциозните отделения във Видин и Велико

Всички регистрирани безработни в бюрата по труда да полагат задължителен 14-дневен труд в селското стопанство. Това иска Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ), която изпрати официално писмо до Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и съобщи за исканията си в прессъобщение до медиите