7 села останаха без ток в Кърджалийско

https://www.24chasa.bg/region/article/8153815 www.24chasa.bg
Снимка Авторът

7 са населените места в област Кърджали, в които електрозахранването беше прекъснато заради падналия мокър сняг. Ток няма в селата Габрово, Комунига, Миладиново, Падина, Ленище, Ябълковец и Слънчоглед. Снегорини почистват основните пътища от републиканската пътна мрежа, а работата им беше проверена от областния управител Никола Чанев.

Най-голям брой автомобили са закъсали в участъка на пункта при разклона за село Чилик, сред тях камион и автовоз. В момчилградското село Горско Дюлево екип на пожарната е изтеглил аварирала линейка, в с. Бенковски, община Кирково, на платното е заседнал ТИР, а в Ардино е регистрирана катастрофа с три автомобила.

Най-висока е снежната покривка по високите места в Чернооченско - 32 сантиметра. Около 20 сантиметра е дълбочината на снега в района на прохода Даладжъ.

Не е почистен републиканският път Момчилград - Равен - Нановица - Гургулица - Зорница, оплакаха се местни жители. Според тях снегопочистващата фирма не е изпратила машини в района.

Снегът създаде проблеми и по международния път за Гърция. Няколко катастрофи са станали в отсечката между спирка Джебел и Кирково. Доста сняг има натрупан и на ГКПП "Маказа", където закъсаха няколко гръцки автомобила с летни гуми. Сняг вали и на територията на северна Гърция. По пътя от Комотини до граничния пункт се допускат само автомобили с вериги. В община Ариана заради снега до края на седмицата бяха отменени учебните занятия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Група ентусиасти любители на българските и традиции показаха нагледно в социалните мрежи как трябва да се играе хоро спазвайки необходимата дистанция между участниците. Видео: Facebook / Христо

Очаквания пик на COVID-19 според всички експерти се очаква да настъпи в България през следващите 2-3 седмици. Състоянието на болниците и отделенията в страната, които ще трябва да приемат нарастващия брой заболели обаче буди силна и оправдана тревога. Снимки на хора публикувание в социалните мрежи от инфекциозните отделения във Видин и Велико

Вносът на боклуци у нас продължава и по време на карантината, наложена заради разпространението на епидемията от коронавирус, съобщават от предаването "Господари на ефира".  Противно на очакванията ограничаването на придвижването в страната да спомогне за изчистването на въздуха, се оказа, че нивото на замърсяване в България отново е над нормата