Кражба на 700 литра дизелово гориво в Омуртаг, има задържани

https://www.24chasa.bg/novini/article/8156613 www.24chasa.bg
СНИМКА: МВР

Извършители на кражба на 700 литра дизелово гориво са задържани при специализирана полицейска операция в Омуртаг вчера. Установени са и два случая на притежание на дърва за огрев без документ за произход, и са иззети стоки на защитени търговски марки, предлагани за продажба без съгласието на притежателя на изключителното право. Това съобщиха на съвместен брифинг директорът на ОД на МВР в Търговище комисар Николай Ненков, окръжният прокурор на Търговище Диляна Стоянова, административният ръководител на Районна прокуратура-Търговище Любен Владимиров, предава БТА.

Операцията бе под надзора на Окръжна прокуратура и е за противодействие на битовата престъпност и на престъпленията, свързани с незаконен добив, превоз и съхранение на дървесина без съответното разрешение.

Образувани са две досъдебни производства за престъпления по чл. 172 б от НК. Става дума за установени и иззети от търговски обекти стоки на защитени търговски марки, прeдлагани за продажба без знанието и разрешението на правопритежателя. Артикулите са иззети по надлежния ред.

За по-малко от два дни след извършването й е разкрита кражба на 700 литра дизелово гориво от два товарни автомобила, паркирани в двора на бивше предприятие в промишлената зона на града. Горивото е било източено чрез взломяване на две защитни капачки на резервоарите им, а нанесената по този начин щета е на стойност около 2000 лв. Извършителите са петима мъже от с. Градец, на възраст от 17 до 40 години, които са задържани за срок до 24 часа.

По време на акцията са издирени двама души, обявени на общодържавно издирване. Установени са и два случая на съхраняване на дърва за огрев с общо количество 2,8 пространствени кубически метра, без собствениците да притежават документ за произхода им. Образувани са две предварителни проверки. Единият от съхраняващите дървата - 53-годишен мъж от Омуртаг, е задържан за срок до 24 часа.

"И в бъдеще ще ви представяме периодично информация за резултатите от проведени операции срещу битовата престъпност, защото темата е чувствителна за всеки гражданин и ние дължим тази информация на обществото. Борбата с този вид престъпност е основен акцент в действията и на прокуратурата, и на полицията. Работим съвместно в много добър синхрон и ще продължим да го правим и занапред" - каза окръжният прокурор.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца

Тузар с лъскава лимузина го раздава футболистът на ЦСКА Кристиян Малинов, видя "България Днес". Странно защо играчът шофираше своя баварец с ушанка на главата. Дали се крие от някой, студено ли му е или е някаква своего рода мода - само той си знае. След дербито с "Левски" играчът на сините Симеон Cлaвчeв пуcнa cнимкa от мача