Корнелия Нинова в Пловдив: С Гергов си говорим на пленуми, извън тях - не (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/8164310 www.24chasa.bg
Корнелия Нинова бе посрещната в Пловдив от бившия общински съветник Иван Петков-Бебето, организатор на дискусията СНИМКА: Евгени Цветков

Лидерът на БСП дойде в града след 3 г. отсъствие, никой от градското ръководство не я посрещна

Отношенията ми с Георги Гергов са нормални и колегиални. Не сме обсъждали с него предстоящите избори в БСП. Разговаряме, когато идва на пленуми на Националния съвет. Извън това не сме си говорили по други теми за партията изобщо. Така лидерът на социалистите Корнелия Нинова коментира в Пловдив отношенията си с областния председател Георги Гергов. Нинова пристигна под тепетата по покана на дискусионен клуб "Георги Кирков", зад който стоят опозиционерина Гергов. Това е първото й посещение в града от 3 г. насам. За него нямаше официална разгласа до медиите.

На входа на хотел "Марица", който е собственост на Ветко Арабаджиев, Нинова бе посрещната от членове на младежкото обединение на БСП в Пловдив. Георги Гергов не дойде, нямаше го и градският председател Красимир Трифонов. От червената централа обясниха, че при тях е постъпило само уведомление за събитието. Атанаска Тенева, която е член на Изпълнителното бюро, не била потвърдила за визитата на Корнелия Нинова.

"Поканили са ме - идвам. Разгласяването на срещата е ангажимент на другарите, които са я организирали", каза Нинова. На въпроса на журналисти защо не е посещавала Пловдив от 2017-а, отговори: "Цели 3 г. ли да не съм идвала, не ми изглежда толкова много".

Лидерката обясни, че ще обсъди с местните социалисти ситуацията в страната и организацията на отчетно-изборната кампания в БСП. В момента навсякъде текат събрания и предстоят конференции.

"Това е много важен момент за партията по 2 причини - първо, защото веднъж на 4 г. самите социалисти си излъчват своите градски и областни ръководства, и второ - предстои избор на председател на партията", посочи Корнелия Нинова. По въпроса дали ще има смяна на ръководството на БСП в Пловдив, отговори, че ще е решение на местните редови членове.

"Оценката за работата на една партийна организация зависи от представянето й на изборите. Ако се гледат резултатите от последния местен вот, за пловдивската не е отлична", каза Нинова. Лидерката отрече да прави чистка на "Позитано" на хора на Кирил Добрев, който се спряга за нейн конкурент за председателското място в БСП.

"Не се страхувам от него. От далеч по-страшни неща не се боя, та камо ли от Кирил Добрев", каза Нинова. Тя бе посрещната с възгласи "Корни! Корни!", от близо 200 социалисти в хотел "Марица".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал