Внучка: Шефката на дома с извращенията в Пловдив пак се покри, само 2 уволнени гледачки

https://www.24chasa.bg/region/article/8167480 www.24chasa.bg
Калинка Ненова

 Баба за втори път е в болница, ще съдя служители за тормоза, заканва се Калинка Ненова

"Директорката на центъра за хора с деменции в Пловдив Марина Тянева отново е взела две седмици отпуск. Върна се от чужбина и пак се покри. Нещата отиват май към потулване на случая с извращенията". Това заяви пред "24 часа" Калинка Ненова, която алармира неотдавна, че баба й Калина Петковска е била подлагана на изтезания.

"За втори път тя е в болница. Закарах я преди седмица обезводнена, недохранена, искат да я уморят", твърди внучката. Тя е недоволна, че досега само две болногледачки били уволнени - Милена Кроезова и Надежда Стоицова. Третата - Рени Стоицова, сама подала молба за напускане.

"Тези трите най-много се чуват на записите как обиждат баба. "Къде ще ходиш, ма? На майка ти в...", крещели служителките.

Ненова е категорична, че докато не сменят персонала в центъра за хора с деменции, тя няма да върне баба си там. "Като я изпишат от болницата, ще си я взема вкъщи. Но ще държа да й се пази мястото в заведението, докато дойдат по-съвестни болногледачи", казва внучката. Тя говорила със зам.-кмета Анести Тимчев, който й обяснил, че трудно се намира персонал и можело да се наложи за месец центърът да преустанови работа.

"Чакам прокуратурата да се произнесе относно предприетата проверка и възнамерявам да заведа дело за тормоза на баба", категорична е внучката. Твърди, че вече нямала сили да се бори. Опровергава, че другите потребители били доволни от услугата. "Няма такова нещо. Всеки ден ми звънят близки на болни. Нека ги извикат един по един и да ги питат. Но не пред всички, защото хората се страхуват", твърди Калинка.

На проведената среща на 24 януари между зам.-кмета Анести Тимчев и роднини, повечето заявили, че са доволни от услугата и полаганите грижи в центъра. Тогава бе решено да се създаде обществен съвет, в който да влязат и близки на хора с деменции.

Лекарката на дома д-р Гергана Константинова обяви, че напуска, омерзена от обвиненията към персонала.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното

Близки и роднини на заразени пациенти с Covid-19 се оплакаха пред сайта "Mediapool", че повече от 48 часа не са уведомени за резултатите от пробите, които са им взели. "Как може на депутатите да излязат резултатите за ден, а нашите се бавят повече от 48 часа", недоволстват роднини на заразени, които са силно притеснени