Иззеха антики и оръжия във Вълчедръм (Обновена)

https://www.24chasa.bg/region/article/8175508 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и пътен контрол бе проведена през вчерашния ден на територията на община Вълчедръм.

Действията са осъществени от служители от отдели "Криминална полиция", "Охранителна полиция” и "Разследване" на ОДМВР Монтана, РУ Лом и жандармерийското звено в Монтана, под ръководството на прокуратурата.

В хода на акцията са извършени проверки на 8 обекта, 91 МПС и 113 лица, при които са съставени 6 акта и глоба с фиш.

При проведените процесуално-следствени действия на три частни адреса в гр. Вълчедръм, са иззети револвер , без фабричен номер, газов пистолет без предпазна муфа, 2 пушки, 104 боеприпаса, устройство за произвеждане на изстрели, наподобяващо химикалка, металотърсач и 278 предмета – монети, пръстени и др, за които се предполага, че са културно-исторически ценности .

В рамките на полицейските действия е извършено претърсване и в имот в с. Долни Цибър, стопанисван и ползван от 65-годишен местен жител. Оттам са иззети 23 пластмасови бутилки, съдържащи 236 литра бяла течност с мирис на спирт, без български акцизен бандерол. Контрабандни цигари са установени и при проверка на постройка на допълващо застрояване в имот в с. Долни Цибър, обитаван от 66-годишна жителка. Иззети са 243 къса тютюневи изделия, без български акцизен бандерол.

По случите са образувани 4 досъдебни производства и преписка по чл. 339, ал. 1, чл. 276, ал. 5 и по чл. 234, ал. 1 от НК в ОДМВР Монтана. Работата по тях продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана и Районна прокуратура-Лом.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От вчера заплатите на народните представители са вече по 4248 лева, което е с 375 лева повече от сумата, която получаваха през предходните три месеца, изчисли сайта "Офнюз". Разбира се в случая говорим само за основната заплата без разнообразните финансови бонуси за представителите ни в Народното събрание

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното