Окръжен съд – Русе задържа под стража български сутеньор, издирван в Кипър за дрога

https://www.24chasa.bg/novini/article/8175881 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Русенският окръжен съд разгледа искане на местната Окръжна прокуратура за вземане мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на на 21-годишния А. В. от София, съобщи Темида.

По делото е приложена Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Районен съд – Никозия, с която се иска лицето да бъде задържано и предадено във връзка с разследване за извършени от него престъпления на територията на Кипър.

Става дума за трафик и търговия с високорискови наркотични вещества /кокаин/ и трафик на пълнолетно лице с цел сексуална експлоатация. За вменените на исканото лице престъпления законът на молещата държава предвижда наказание лишаване от свобода за срок до 25 години. Те съставляват престъпления от общ характер и по законодателството на Република България.

А. В. вече е бил осъждан два пъти с влезли в сила актове на българските съдилища за общо пет престъпления също визиращи разпространение на наркотични вещества и участие в създадена с такава цел организирана престъпна група.

Съдебният състав, като съобразил всички представени доказателства и становища преценил, че искането за задържане на А. В. е съобразено с изискванията на Закона за екстрадицията, както и че е налице валидна ЕЗА.

Окръжен съд – Русе определил мярка за неотклонение задържане под стража, за да бъде гарантирано явяването на лицето в производството по изпълнение на ЕЗА. Определението може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Всички регистрирани безработни в бюрата по труда да полагат задължителен 14-дневен труд в селското стопанство. Това иска Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ), която изпрати официално писмо до Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и съобщи за исканията си в прессъобщение до медиите

Затворената граница между Германия и Дания заради бушуващата в Западна Европа пандемия от COVID-19 не успя да спре две приятелки да продължат да се виждат въпреки рестрикциите наложени и в двете държави. 89-годишната датчанка и 85-годишната германка се срещат всеки ден от началото на пандемията от двете страни на бариерата разделяща двете страни

Група ентусиасти любители на българските и традиции показаха нагледно в социалните мрежи как трябва да се играе хоро спазвайки необходимата дистанция между участниците. Видео: Facebook / Христо