21 блока в "Столипиново" плуват - търсят 1,2 млн. лева да ги отводнят

https://www.24chasa.bg/region/article/8181211 www.24chasa.bg
Питейна вода се излива по улиците в "Столипиново", а мазетата на жилищните блокове плуват.

Всички изби в 21 блока в пловдивския квартал "Столипиново" са под вода. Това сочи обследването на жилищните сгради, съобщи кметът на район "Източен" Иван Стоянов.

Той е изготвил доклад с количествено-стойностна сметка, направен от седемчленна комисия с участието на инженери и "Жилфонд". Нужната сума за отводняване е 1,2 млн. лева.

Комисията е създадена по заповед на кмета Здравко Димитров, след като областният управител Дани Каназирева свика неотдавна среща за загубите на питейна вода в етническия квартал. Оказа се, че в сградите няма водомери, които да отчитат какви количества се пилеят. По данни на ВиК години наред течовете там надхвърлят 60 процента%.

Специалисти са огледали общо 103 избени помещения в 21 блока на  на ул. „Сокол”, „Батак”, „Крайна”, „Малина”, „Правда”, „Елба”.

Всички до един плуват,  към тях няма достъп, тъй като вратите и прозорците са зазидани, а водата се излива директно на улицата, уточни Иван Стоянов.

Над 90% от апартаментите там  са общински и се стопанисват от „Жилфонд”. Според служители на "Източен" по всяка вероятност избите са зазидани, за не се удави някое циганче в отходните води.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи