Протестират заради подкопан мост в Първoмайско

https://www.24chasa.bg/region/article/8182582 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Няколко села от Първомайско излизат на протест заради проблем с мост над река Марица – при село Милево, предаде Би Ти Ви.

Хората алармират, че частна фирма изгребва инертни материали неправомерно от реката и така е застрашила единствената пътна връзка между няколко села.

Мостът е важен и за земеделците, и за транспортните фирми, които не могат да го ползват заради забрана на АПИ за преминаване на превозни средства над 12 т.

Най-близкият мост над Марица е на 30 км, напомнят протестиращите.

От Басейнова дирекция отговориха с писмо, че в района не би трябвало да се добиват инертни материали. На фирмите е дадено разрешение за поддържане проводимостта на речното ниво чрез изземване на наносни отложения.

Приз 2019 г. два пъти са правени проверки, открити са сериозни нарушения и са наложени санкции, но това не е спряло компаниите да продължат да дълбаят коритото на река Марица.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал