Полиция и прокуратура с регулярни акции срещу дрогата край училищата в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/8185506 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Полицията и прокуратурата в Пловдив започват регулярни акции срещу разпространението и употребата на наркотични вещества в района на училищата, предаде БТА.

При първата операция вчера са били проверени 85 учебни заведения и 25 места, където учениците се събират да пушат, каза директорът на ОД на МВР - Пловдив старши комисар Йордан Рогачев.

Пред шест от тях са задържани ученици, в които са открити наркотични вещества, предимно амфетамини и марихуана. Той уточни, че проверките ще бъдат два или три пъти седмично и ще продължат, докато се справят с наркоразспространението край учебните заведения. Рогачев посочи, че в рамките на превенцията полицията организира часове на тази тема в учебните заведения.

Районният прокурор Чавдар Грошев предупреди, че наказателна отговорност се носи и за притежание на еднократна доза. Той добави, че са образувани няколко досъдебни производства за притежание на наркотични вещества.

По думите на заместник-районният прокурор Атанас Илиев в акцент в работата на прокуратурата ще бъде борбата срещу разпространението и употребата на наркотици сред подрастващите. Той подчерта, че държането на наркотични вещества е тежко престъпление, за което, дори и непълнолетните се наказват с лишаване от свобода до 3 години.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември