Какво ще е наказанието за учителката, отишла пияна на работа в Хисаря?

https://www.24chasa.bg/region/article/8186771 www.24chasa.bg
Иван Чавов КАДЪР: БНТ

Учителка от Хисаря беше заловена да шофира в нетрезво състояние на път за работа. При проверката алкохолната й проба е отчела 1.85 промила. Тя каза, че съжалява за неразумните си действия. По случая е образувано бързо производство, което вече е приключило.

Днес обвинението ще бъде внесено в съда и в съвсем кратки срокове ще бъде произнесена нейната присъда, предава БНТ.

"Много неприятен инцидент с широк обществен отзвук. Аз се срамувам от постъпката на моята колежка, всички се срамуват, включително и децата, травмирани са. Тя се ползваше с авторитет пред тях, всичко рухна с една необмислена постъпка, с едно неприсъщо за учител поведение", каза Иван Чавов, директорът на ОУ "Климент Охридски".

Той разказа, че с нея са имали леко спречкване през декември и тя си е подала документите за напускане, но директорът разчитал на нея, защото имала авторитет пред учениците и преподавала любим предмет - физическо възпитание. Чака решението на съда и тогава ще вземе решение какво ще прави с нея. Надява се, ако я освободи, бързо да намери кадри.

"Контролът никак не е занижен, аз се радвам, че регионалното управление упражнява много строг контрол. Когато сме я назначавали, тя не е показала признаци дори в действията си, не съм констатирал че тя е употребявала алкохол и може да си позволи да дойде пияна на училище, няма такива случки с нея, дори няма нарушения през последните няколко години, защото ние разговаряхме снощи, тя поиска да си подаде оставката, но аз не я приех, искам да изчакам решението на съда", каза Чавов.

Директорът на училището ще изчака решението на съда. По закон за шофиране в нетрезво състояние наказанието е между 1 и 3 години лишаване от свобода и глоба от 200 до 1000 лв.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер едно в тениса Новак Джокович разкри коя е тайната на успеха му. Сърбинът се върна на върха в световната ранглиста, след като спечели "Аустрелиън Оупън". "Семейството е основата на успеха и баланса в живота - сподели Ноле. - Йелена ми помогна особено в емоционален план след операцията

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си