Учителят, влязъл в час с пистолет, предал доброволно оръжието си на полицията

https://www.24chasa.bg/region/article/8186795 www.24chasa.bg

Ще бъде взето отношение по административен ред, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, спрямо 59-годишния учител, чийто законно притежаван пистолет изпаднал на пода по време на час в ОУ „Иван Вазов”, съобщават от полицията в Силистра.

Мъжът е бил поканен в РУ-Силистра, където доброволно е предал на полицейските служители законно притежаваното от него оръжие.

Директорът на ОДМВР-Силистра е разпоредил пълна проверка на лицето относно спазването на изискванията на ЗОБВВПИ за носене и съхранение на огнестрелно оръжие.

Събраните от проверката материали ще бъдат докладвани в Районна прокуратура – Силистра за становище и указания към полицейските служители.

Според съществуващата нормативна уредба е забранено откритото носене на оръжие в лечебни и здравни заведения, училища, детски градини и др.

В социалните мрежи вече назрява недоволството на родители спрямо ситуацията с учителя. Основният въпрос, който задават е – „Какво е наложило учителят да влезе в час въоръжен?”.

Други споделят, че са готови да заведат съдебни дела, заради стреса, който са преживели децата им.

Ученици от училището също не крият, че случилото се е може би кулминация в поведението на преподавателя по история и цивилизации. Коментират, че е имал лошо отношение към тях.

59-годишният Димитър Димитров е за втора учебна година в това силистренско училище. Преди това е работел в училището в с. Искра, община Ситово.

Димитров е бивш служител на МВР.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тази нощ небето ще бъде озарено от розова супер Луна, най-голямата и най ярката пълна Луна за 2020 г. Това ще е и първото пролетно пълнолуние. Всъщност цветтът на естествения спътник на Земята няма да е розов. Наименованието идва от “индианските” имена за пълните луни, публикувани за първи път във “Фермерския алманах” през 30-те години на миналия

Звездата на "Интер" Лаутаро Мартинес смени амплоато по време на карантината. На футболиста, трансферна цел на куп европейски грандове, му се наложи да влезе в ролята на фризьор. Доста сериозно предизвикателство за играча, защото в ръцете му се остави половинката му Агустина Гандолфо. Красавицата се нуждаеше от леко освежаване на прическата

Уанда Нара е доволна от карантината заради пандемията от коронавирус. Тя се подложи на социална изолация със съпруга си Мауро Икарди и децара в дома им на езерото Комо. Уанда се посвещава на готвенето и децата си и естествено прекарва времето си с Мауро Икарди. Двамата дори намират време да се усамотят и да се посветят един на друг