Мащабни прояви за 25–та годишнина на Тракийския университет

https://www.24chasa.bg/region/article/8187641 www.24chasa.bg
Доц. Добри Ярков. Снимка Ивалин Костадинов

Ръководството на Тракийския университет и местната власт на Стара Загора подготвят тържествата за месец май, във връзка с 25-годишнината на Алма матер.

Гости от страната и чужбина ще се включат в научна конференция и множество събития, посветени на четвърт вековния юбилей.

Стара Загора е утвърден университетски център. Млади хора избират да следват в Града на липите заради професионалните възможности и добрата техническа база, както и отличната среда за над 15 вида спорт.

Подобренията по инфраструктурата продължават с пълна сила, сподели ректорът доц. Добри Ярков. По думите му кметът на града Живко Тодоров е дал обещание да бъде изградена няколко километрова велосипедна и пешеходна алея, която ще свързва Студентския град с близкия квартал „Железник“.

Предстои изграждането и на модерен информационен център, за който е осигурено финансиране.

Доц. Ярков подчерта, че се работи активно за привличане на средства по европейски програми, водят се разговори и с няколко министерства, които да подпомогнат Тракийския университет. „Вече имаме подписани различни проектни линии за над 7 млн. лева само за 7 седмици“, похвали се ректорът.

Новият ректор на Тракийския университет Добри Ярков е роден на 2 юни 1960 година в Стара Загора, магистър е по ветеринарна медицина, доктор е по научната специалност „Генетика“, доцент е по генетика и развъждане на домашните животни. Има близо 3 десетилетия преподавателски опит и десетки публикации в научния печат в областта на селекцията на животните, имуногенетика, екологична генетика и цитогенетиката.

Доц. Ярков е баща на четири дъщери. Съпругата му проф. Юлияна Яркова е също университетски преподавател. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Короновирусът стряска Мира Добрева. Водещата с нетъпрение чака паниката около заразата да отшуми. Заради страха си от вируса, телевизионерката не пътува из страната. Мира пише книга за живота на столетниците у нас. Всяка свободна минута, тя търси вековници, но опасността от емипедия я спира. "Айде да се маха вече тоя коронавирус

Съдя Атанас Семов е явно доста обичан човек, видяха папараците на "България Днес". Юристът се разходи по една от централните софийски улици, но почти на всяка крачка бе спиран от познати, които да го поздравят. Това по никакъв начин не го притесни, а точно обратното. Толкова подобри настроението му, че Семов реши сам да се почерпи с едни от

Половинката на звездата на "Реал" (Мадрид) Иско Аларкон - Сара Саламо, се оказа доста разностранна личност. Тя изненада всички с последната новина около себе си. Футболната половинка е готова с написването на своя първи роман. Нещо повече - той вече е отпечатан и в най-скоро време ще бъде пуснат в продажба