Мащабни прояви за 25–та годишнина на Тракийския университет

https://www.24chasa.bg/region/article/8187641 www.24chasa.bg
Доц. Добри Ярков. Снимка Ивалин Костадинов

Ръководството на Тракийския университет и местната власт на Стара Загора подготвят тържествата за месец май, във връзка с 25-годишнината на Алма матер.

Гости от страната и чужбина ще се включат в научна конференция и множество събития, посветени на четвърт вековния юбилей.

Стара Загора е утвърден университетски център. Млади хора избират да следват в Града на липите заради професионалните възможности и добрата техническа база, както и отличната среда за над 15 вида спорт.

Подобренията по инфраструктурата продължават с пълна сила, сподели ректорът доц. Добри Ярков. По думите му кметът на града Живко Тодоров е дал обещание да бъде изградена няколко километрова велосипедна и пешеходна алея, която ще свързва Студентския град с близкия квартал „Железник“.

Предстои изграждането и на модерен информационен център, за който е осигурено финансиране.

Доц. Ярков подчерта, че се работи активно за привличане на средства по европейски програми, водят се разговори и с няколко министерства, които да подпомогнат Тракийския университет. „Вече имаме подписани различни проектни линии за над 7 млн. лева само за 7 седмици“, похвали се ректорът.

Новият ректор на Тракийския университет Добри Ярков е роден на 2 юни 1960 година в Стара Загора, магистър е по ветеринарна медицина, доктор е по научната специалност „Генетика“, доцент е по генетика и развъждане на домашните животни. Има близо 3 десетилетия преподавателски опит и десетки публикации в научния печат в областта на селекцията на животните, имуногенетика, екологична генетика и цитогенетиката.

Доц. Ярков е баща на четири дъщери. Съпругата му проф. Юлияна Яркова е също университетски преподавател. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане