От 1 март възстановяват движението на влаковете по направление Лом - Брусарци

https://www.24chasa.bg/novini/article/8189648 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Областният управител на Монтана Росен Белчев, кметовете на община Лом и на община Брусарци, заместник областният управител на област Видин и представители на общините Видин, Мокреш, Димово обсъдиха транспорта със специалисти от „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД.

Срещата бе инициирана от областните управители на Монтана и Видин, във връзка със зачестилите сигнали за влошеното обслужване с железопътен транспорт на територията на двете области.

Разисквани бяха проблемите, които са възникнали пред жителите на двете области след актуализирането от 15 декември 2019 г. на графика за движение на влаковете от „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД. С новото разписание, на територията областите Монтана и Видин, се очертаха проблеми с ежедневното придвижване на работещите в участъците Лом-Брусарци-Бойчиновци-Монтана и Видин-Димово-Орешец.

Кметовете на Лом и Брусарци, изразиха несъгласие с въведеното, в участъка Брусарци – Лом, превозване на пътниците от влаковете с автобуси.

Представени бяха и проблемите за жителите на област Видин – новият начален час на тръгване на сутрешния влак от гара Видин, състоянието на сградата на спирката на жп гара Макреш и прилежащите жп прелези и други.

От „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД бяха разяснени проблемите с недостига на подвижния състав, неговото лошо техническо състояние, което не позволява компромис с безопасността, параметрите на жп инфраструктурата, правилата за действие при необходимост от движение на влакове с по-ниски параметри и плана за композиране на влаковете, превозването на пътниците от влак за част от маршрута с автобуси.

Срещата приключи с уверение от страна на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД, че от 1 март 2020 г. ще бъде възстановено движението на влаковете по направление Лом – Брусарци.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От вчера заплатите на народните представители са вече по 4248 лева, което е с 375 лева повече от сумата, която получаваха през предходните три месеца, изчисли сайта "Офнюз". Разбира се в случая говорим само за основната заплата без разнообразните финансови бонуси за представителите ни в Народното събрание

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното