Нашествие от скорпиони в Пловдив, тръгнаха на шопинг

https://www.24chasa.bg/region/article/8191223 www.24chasa.bg
Карпатският скорпион е напълно безопасен, но може да ви ужили или да ви зикара акъла. Снимка: Фейсбук група "Забелязано в Пловдив"

Скорпион бе хванат в крачка в лъскав бутик в центъра на Пловдив. „Тръгнал е на шопинг“, коментира шеговито мъжът, снимал страховитото насекомо и публикувал снимката във групата във Фейсбук „Забелязано в Пловдив“.

Находката му предизвика всеобщо изумление и веселие в нета. „Аз щях да събера границите“, призна чистосърдечно пловдивчанка поставила се на мястото на героя.

Друг намери повод за екологично философско предсказание: „Климатът се променя , скоро алигатори по Марица“. Трети посъветва съгражданите си да водят домашните си скорпиони на повод, тъй като се губели.

Скорпионите се навъдиха на много места в града под тепетата.
Скорпионите се навъдиха на много места в града под тепетата.

През последните години жилещите твари са се наплодили в обилни количества в града под тепетата.
Най-често членестоногите могат да се видят по скалистите на тепетата – Трихълмието, Бунарджика и Сахат тепе. Те обитават и сградите в центъра.

Пловдивските скорпиони са напълно безопасни, обясняват ентомолозите. Най-много да ви ужилят, но по-слабо от пчелите. Те са от вида карпатски скорпион. Срещат се често и обитават сенчести и влажни райони. Крият се под камъни, дънери, изби и мазета.

Карпатският скорпион се храни с хлебарки и мокрици. По-скоро е полезен, защото унищожава гадините. Учените съветват хванатите скорпиони да бъдат пускани обратно в природата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца