Нашествие от скорпиони в Пловдив, тръгнаха на шопинг

https://www.24chasa.bg/region/article/8191223 www.24chasa.bg
Карпатският скорпион е напълно безопасен, но може да ви ужили или да ви зикара акъла. Снимка: Фейсбук група "Забелязано в Пловдив"

Скорпион бе хванат в крачка в лъскав бутик в центъра на Пловдив. „Тръгнал е на шопинг“, коментира шеговито мъжът, снимал страховитото насекомо и публикувал снимката във групата във Фейсбук „Забелязано в Пловдив“.

Находката му предизвика всеобщо изумление и веселие в нета. „Аз щях да събера границите“, призна чистосърдечно пловдивчанка поставила се на мястото на героя.

Друг намери повод за екологично философско предсказание: „Климатът се променя , скоро алигатори по Марица“. Трети посъветва съгражданите си да водят домашните си скорпиони на повод, тъй като се губели.

Скорпионите се навъдиха на много места в града под тепетата.
Скорпионите се навъдиха на много места в града под тепетата.

През последните години жилещите твари са се наплодили в обилни количества в града под тепетата.
Най-често членестоногите могат да се видят по скалистите на тепетата – Трихълмието, Бунарджика и Сахат тепе. Те обитават и сградите в центъра.

Пловдивските скорпиони са напълно безопасни, обясняват ентомолозите. Най-много да ви ужилят, но по-слабо от пчелите. Те са от вида карпатски скорпион. Срещат се често и обитават сенчести и влажни райони. Крият се под камъни, дънери, изби и мазета.

Карпатският скорпион се храни с хлебарки и мокрици. По-скоро е полезен, защото унищожава гадините. Учените съветват хванатите скорпиони да бъдат пускани обратно в природата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В Египет службите за сигурност са арестували китайка, която e приготвяла скара от змии за свои приятели в град Мадинати, източно от Кайро. Според социални медии, цитирани от сайта "Ал Арабия", властите са били сезирани от местни жители, че от частен апартамент излиза странна миризма. Въпросното жилище е било наето от китайска жена

Футболните клубове в България ще пострадат сериозно и ще имат много големи финансови трудности заради кризата с коронавируса COVID-19. Това прогнозира финанситът Нено Ненов. Според него може да се стигне и до преустановяване на дейност на някои клубове. "Една такава криза, която не знаем колко дълго ще продължи

На предсрочно освобождавене от затвора се надява касапинът от Джебел Мерт Мехмед. Той се прочу като Кървавия Мерт, след като уби 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеричката й Джейда, на 7 г. Тази версия се носи от известно време в малкото родопско градче, което бе разтърсено от новината за бруталното престъпление рано сутринта на 22 април 2014 г