Нашествие от скорпиони в Пловдив, тръгнаха на шопинг

https://www.24chasa.bg/region/article/8191223 www.24chasa.bg
Карпатският скорпион е напълно безопасен, но може да ви ужили или да ви зикара акъла. Снимка: Фейсбук група "Забелязано в Пловдив"

Скорпион бе хванат в крачка в лъскав бутик в центъра на Пловдив. „Тръгнал е на шопинг“, коментира шеговито мъжът, снимал страховитото насекомо и публикувал снимката във групата във Фейсбук „Забелязано в Пловдив“.

Находката му предизвика всеобщо изумление и веселие в нета. „Аз щях да събера границите“, призна чистосърдечно пловдивчанка поставила се на мястото на героя.

Друг намери повод за екологично философско предсказание: „Климатът се променя , скоро алигатори по Марица“. Трети посъветва съгражданите си да водят домашните си скорпиони на повод, тъй като се губели.

Скорпионите се навъдиха на много места в града под тепетата.
Скорпионите се навъдиха на много места в града под тепетата.

През последните години жилещите твари са се наплодили в обилни количества в града под тепетата.
Най-често членестоногите могат да се видят по скалистите на тепетата – Трихълмието, Бунарджика и Сахат тепе. Те обитават и сградите в центъра.

Пловдивските скорпиони са напълно безопасни, обясняват ентомолозите. Най-много да ви ужилят, но по-слабо от пчелите. Те са от вида карпатски скорпион. Срещат се често и обитават сенчести и влажни райони. Крият се под камъни, дънери, изби и мазета.

Карпатският скорпион се храни с хлебарки и мокрици. По-скоро е полезен, защото унищожава гадините. Учените съветват хванатите скорпиони да бъдат пускани обратно в природата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко