Ревизоро лично надзирава във Варна как товарят боклука обратно

https://www.24chasa.bg/region/article/8192120 www.24chasa.bg
Снимка: Авторката

Екоминистърът Емил Димитров лично инспектира преди минути контейнерите с боклук на пристанище Варна - Запад, които предстои да бъдат реекпортирани обратно в Италия.

Тази вечер се очаква 54 от тях да поемат обратно към Салерно. Корабът, който ще ги върне в Италия вече чака на рейд. Изпратени са съответните документи и нотификации на вносителите, съобщи във Варна още Емил Димитров.

Отпадъците пътуват обратно към Ботуша с плаващият под панамски флаг кораб "UNI-Aspire". Минaлaтa ceдмицa в Итaлия бяхa върнaти първитe 28 кoнтeйнeрa c бoклук. Тe e трябвaлo дa бъдaт cклaдирaни нa плoщaдкaтa нa фирмa "Трaш юнивърc" в Гълъбoвo и ca били прeднaзнaчeни зa изгaрянe в "Брикeл". Кoнтeйнeритe щe бъдaт върнaти нa изпрaщaчa - итaлиaнcкaтa фирмa "Дeнтичe пaнтeлoнe"

Само преди два дни министърът на околната среда Емил Димитров обяви:" Ние с корабите бележим успех, който не го е имало никога. Върнахме част от контейнерите, които бяха заловени и тези контейнери първо бяха върнати в Италия и властите после признаха, че при тях е извършено нарушение, сега карабинерите там извършват мащабна акция. За в бъдеще само на Варна запад ще се идва.

Благодарим на циментовите заводи, на индустрията, която каза ние ще платим цената на контрола в България. Само във Варна ще пристигат отпадъци, които са предназначени за изгаряне", каза министърът на околната среда . Той каза, че има договорка с италианците за боклука и там санкциите ще бъдат много жестоки към хората, които са излъгали с тези контейнери. Министърът допълни още, че са подготвили още няколко партиди, но чакат указания от главния прокурор Иван Гешев, корабите са готови, превозвачите също са информирани.

Както "24 часа" писа по-рано още 20 контейнера също имат разрешение от районната прокуратура във Варна за реекспорт. Те са в очакване на следващ кораб.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От вчера заплатите на народните представители са вече по 4248 лева, което е с 375 лева повече от сумата, която получаваха през предходните три месеца, изчисли сайта "Офнюз". Разбира се в случая говорим само за основната заплата без разнообразните финансови бонуси за представителите ни в Народното събрание

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното