Строителната фирма ще помогне на близките на загиналите на магистрала "Хемус"

https://www.24chasa.bg/region/article/8194610 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Държавата и строителната фирма имат ангажимента да се помогне на семействата на загиналите работници на магистрала "Хемус".

Разследването на трудовата злополука, при която живота си загубиха двамата мъже, продължава, а премиерът Бойко Борисов апелира строителните фирми да правят всекидневни инструктажи на работниците си.

Загиналите работници са имали трудови договори, включително и заповед за полагане на извънреден труд във вчерашния ден. Семейства ще бъдат подкрепени от строителя, предаде бТВ.

Загиналите са мъже на 42 и 55-годишна възраст. Паднали са от 15-метрова колона на мостово съоръжение заради поддал кофраж.

Днес двамата бяха погребани в родните си места – Върбица и Врани кон, а близките им скърбяха за загубата.

Загиналите са работили за шуменска фирма, част от консорциум, ангажиран със строежа на аутобана. След инцидента по обектите на фирмата по трасето не се работеше, но по останалите строителството продължи.

Всички изисквания за безопасност са били спазени – докладва заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на премиера Бойко Борисов.

"При вчерашния инцидент, Бог да ги прости хората, са били спазени всички норми за безопасност, кофражът не издържа, за съжаление едни от най-добрите кофражисти, според строителя", обясни министър Николай Нанков.

"Вижте там на семейства, погребения, помощ да се даде“, каза премиерът Борисов.

Всичко е гарантирано от строителя, потвърди министър Нанков.

Борисов е бил информиран по време на инспекция на разширяването на Околовръстното шосе на София.

Както писахме по-рано, премиерът инспектира строителството на Околовръстното в София.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Див екшън с бой, гонка и стрелба вдигна на крак полицаите в столичния кв. "Орландовци" в събота вечерта. Разправията станала след 18 часа близо до голям хипермаркет, където една кола засякла друга. От автомобила наизкачали младежи, които започнали да бият пътниците от другата кола. След размяна на удари

Придвижването на хора в градовете също може да бъде ограничено като мярка срещу разпространението на коронавируса в България. Националният оперативен щаб вече е обсъдил въвеждането на декларация за целта на пътуване и излизане от вкъщи по подобие на тази, която се изисква в момента за излизане и влизане в областните градове

Уругвайският футболен отбор "Данубио" (това е наименованието на река Дунав на испански език) отново си спомни за българските си корени. Клубът е основан от наши емигранти в Южна Америка и феновете изключително много тачат своята история. Футболисти, ветерани, привърженици и младежи на "Данубио" записаха видеоклип