Строителната фирма ще помогне на близките на загиналите на магистрала "Хемус"

https://www.24chasa.bg/region/article/8194610 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Държавата и строителната фирма имат ангажимента да се помогне на семействата на загиналите работници на магистрала "Хемус".

Разследването на трудовата злополука, при която живота си загубиха двамата мъже, продължава, а премиерът Бойко Борисов апелира строителните фирми да правят всекидневни инструктажи на работниците си.

Загиналите работници са имали трудови договори, включително и заповед за полагане на извънреден труд във вчерашния ден. Семейства ще бъдат подкрепени от строителя, предаде бТВ.

Загиналите са мъже на 42 и 55-годишна възраст. Паднали са от 15-метрова колона на мостово съоръжение заради поддал кофраж.

Днес двамата бяха погребани в родните си места – Върбица и Врани кон, а близките им скърбяха за загубата.

Загиналите са работили за шуменска фирма, част от консорциум, ангажиран със строежа на аутобана. След инцидента по обектите на фирмата по трасето не се работеше, но по останалите строителството продължи.

Всички изисквания за безопасност са били спазени – докладва заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на премиера Бойко Борисов.

"При вчерашния инцидент, Бог да ги прости хората, са били спазени всички норми за безопасност, кофражът не издържа, за съжаление едни от най-добрите кофражисти, според строителя", обясни министър Николай Нанков.

"Вижте там на семейства, погребения, помощ да се даде“, каза премиерът Борисов.

Всичко е гарантирано от строителя, потвърди министър Нанков.

Борисов е бил информиран по време на инспекция на разширяването на Околовръстното шосе на София.

Както писахме по-рано, премиерът инспектира строителството на Околовръстното в София.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България