Русенчета с голямата награда на престижния Международен конкурс MITE

https://www.24chasa.bg/region/article/8197686 www.24chasa.bg
СНИМКА: Автора

Талантливи русенчета взеха голямата награда кръг на престижния Международен конкурс MITE, съобщиха от Математическа гимназия „Баба Тонка“ в дунавския град.

На 13 и 14 февруари 2020 г. в София се провел Националния кръг на престижния Международен конкурс MITE – Методология и информационни технологии в образованието. На този кръг са били допуснати и участваха 10 ученици от Математическа гимназия „Баба Тонка” – Русе, с 6 проекта в 6 от направленията на конкурса. Научен ръководител на младите таланти е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка”.

Домакин на събитието е Висшето училище по застраховане и финанси. Младите русенци се представили блестящо и сред много силна конкуренция спечелили Голямата награда на конкурса, първите места в четири от направленията и второ място в едно от тях. Мария Кирилова от 9а клас, с проекта си „Иновативна образователна геометрия“, спечелила най-високото отличие на конкурса – голямата награда, която се връчва на проекта, впечатлил най-силно журито и получил най-висока оценка.

Мария била наградена със самолетен билет до Москва и обратно. Отличени са още и проектите „Математика във фотографията“ на русенката Никол Георгиева от 8б клас, класиран на първо място в направление Математика и изкуство, проект: Enchat на Антон Георгиев от 11а клас, заел първо място в направление Математика и/или информатика в защита на информацията.

С награда е и проектът Математически наръчник на Велислава Крумова от 11в клас, Рая Христова от 8в клас и Ния Нейкова от 8б клас, класиран на първо място в направление Електронен тематичен журнал, както и Числа и аритметични действия на Арзу Тейкова от 10в клас, Есра Тейкова от 6а клас и Симеон Неделков от 9а клас, заел първо място в направление История на математиката.

Отличен е и проект Финансов мениджър на Иван Петров от 11в клас, заел второ място в направление Математически модели на реални процеси в природата и обществото. Учениците са допуснати за участие в Международния кръг на конкурса, който ще се проведе в началото на месец май в Москва.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Руската плувкиня Юлия Ефимова за пореден път зарадва с гореща снимка феновете си. Красавицата заголи дупе и яхна надуваемо фламинго в басейна си. Трикратната олимпийска медалистка отново е в перфектна форма, а към изваянити и задни части трудно някой може да има забележки. Рускинята бе особено активна по време на изолацията

Половинката на халфа на "Реал" (Мадрид) Иско Сара Саламо призна, че по време на бременността й двамата не са консумирали връзката си. Актрисата дари футболиста със син преди няколко месеца. "Докато бях бременна се мразехме и не правехме секс", призна Саламо. Наскоро испанската актриса издаде книга, която написа докато отглежда сина им

Най-бързият човек на планетата Юсейн Болт кръшка на приятелката си Каси Банет броени дни преди тя да му роди момиченце. Ямаецът е карал модела Шари Холидей да му праща свои голи снимки, докато неговата половинка е в болницата в очакане на раждането. Скандалните разкрития прави самата Шари пред британския таблоид “Сън”